Mars, 5. kez Türkiye’nin en etik şirketlerinden biri oldu

Mars, 5. kez Türkiye’nin en etik şirketlerinden biri oldu

Mars Logistics, Etik Değerler Merkezi Derneği (EDMER) tarafından her yıl düzenlenen ETİKA Türkiye’nin En Etik Şirketleri Ödülleri’nde bu sene beşinci kez ödüle layık görüldü.

Etik ve iş ahlakı farkındalığı yaratmak, etik anlayışı bilincini oluşturmak ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla EDMER tarafından başlatılan ve bu yıl 11’incisi düzenlenen ETİKA Türkiye Etik Ödülleri’nin ödül töreni 8 Kasım’da gerçekleştirildi ve kazanan şirketlere plaketleri takdim edildi.

Şirketler Etik Değerler/Etik Kültür, İtibar Yönetimi, Kurumsal Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Liderlik/Yaratıcılık/Önderlik ve Uyum Yönetimi olmak üzere 6 kategoride toplam 107 soruya verdikleri cevaplar doğrultusunda etik uygulamalara uygunlukları yüz puan üzerinden değerlendirildi. Yönetimlerinde iş ahlakı ve etik değerlere bağlı olarak faaliyetlerini sürdürme konusunda titiz davranan şirketlerin seçildiği Etika Türkiye Etik Ödülleri’nde bu sene 22 firma ödüllendirildi. Mars Logistics, bu sene beşinci kez Türkiye’nin en etik şirketleri arasında yer aldı.

Çalışanların güvenilir ve tutarlı bir duruş sergilemeleri, ticari ve özel bilgilerin korunması, çıkar çatışmalarından kaçınılması, rüşvet alınmaması, saygı ve nezaket kuralları gibi uyulması gereken etik prensipler Mars Etik Değerler Rehberi’nde yayınlanıyor. Ayrıca İç Denetim, Risk Yönetimi ve Uyum Bölümü tarafından belirli periyodlarda çalışanlar için eğitim düzenleniyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.