Marmaris'te tur midibüsü devrildi: 24 ölü var

Marmaris'te tur midibüsü devrildi: 24 ölü var

Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur midibüs uçuruma yuvarlandı.Valilik korkunç kazada 24 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Muğla - Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur midibüsü devrildi. Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, kazada 24 kişinin öldüğünü78 kişinin yaralandığını açıkladı. Muğla valisi Çiçek, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı turist olmadığını belirtti. Midibüsün freninin patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, kazanın nedeni hakkında araştırmaların devam ettiğinin de altını çizdi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen tur midibüsü, Muğla - Marmaris karayolu Sakargeçidi mevkisinde en az 30 metre olduğu tahmin edilen uçuruma yuvarlandı. Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Başbakan Yıldırım yetkililerden bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada, bir tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Vali Vekili Köten yaptığı açıklamada, yaralanan 7 kişinin durumunun ağır olduğunu ve midübüste toplam 31 kişi olduğunu aktardı.

'Sürücünün hatasından kaynaklandığını düşünüyorum'

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada, "İzmir bölgesinden gelen bir grubun Sakar bölgesinde üst yoldan alt yola düştüğün bilgisi geldi. Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Toplam 31 yolcunun olduğu bana bildirildi. Bu yol Akyaka'ya inen, emniyetli, güvenli bir yoldur. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Muğla istikametinde yol kapatıldı

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin bölgedeki kurtarma çalışmaları sürüyor. Muğla istikametinde yol kapatıldı. Yaralılar Muğla'daki hastanede tedavi altına alındı.

Mynet

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.