MARIN&PORT, ‘Denize Layık Dergi’ sloganıyla piyasada

MARIN&PORT, ‘Denize Layık Dergi’ sloganıyla piyasada

MARİN&PORT Magazine, denizcilik yayıncılığına yeni bir soluk getirmek üzere yayın hayatına başladı.

30 yıllık deneyimli gazeteci Selçuk Onur’un yönetimindeki profesyonel bir ekiple yola çıkan dergi, yıllardır hep konuşulan ‘kaliteli denizcilik yayını’ beklentisini sona erdirmeyi amaçlıyor. Dergi, ilk sayısında MSC Türkiye CEO’su Hasan Piroğlu’nu sayfalarına taşıdı. Piroğlu, dünya devi MSC bünyesindeki Medlog’a ait Türk bayraklı gemilerle, Türkiye’nin her noktasına taşıma yapacaklarının müjdesini ilk kez MARİN&PORT okuyucularıyla paylaştı.

Dev metropol İstanbul’a 1930’lu yıllarda 78 kamyonun yeterli olduğunu ifade eden Asyaport Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Arif Davran ise, İstanbul’un tüm yükünün taşınıp dağıtılmasını sağlayan iskelelerin kaldırılmasından sonra tüm taşımacılığın karayoluna mahkum edildiğine dikkat çekti. Davran, “Eski iskeleler, günümüzde belediyelerin çay ocakları durumuna geldi” diye konuştu.

Ünlü denizci ailesi Kalkavanlar’ın 3. Kuşak temsilcilerinden Kaşif Kalkavan ise Sedef Tersanesi özelinde Türk gemi inşa sanayiindeki gelişmeleri aktardı.

Onursan’ın Deckhouse ile ABD’nin Houston eyaletinde ortak bir yatırıma gideceğini;

İlk denizcilik üniversitesi Piri Reis’e muhteşem bir simülatör kurulacağını;

İlk LNG ile çalışan römorkörü üreten Sanmar’ın 10 ayrı ülkeye 17 römorkör sattığını denizcilik camiası ilk kez MARIN&PORT’tan okuyacak.

Araştırma ve piyasa yazılarına da yer veren dergi; yat ve yelken dünyasındaki son yenilikleri, Türkiye’nin en iyi balık mekanlarını, denize yönelik iş fikirlerini de sayfalarına taşıdı.

Derginin öne çıkan en dikkat çekici haberlerinden biri de, torba yasa ile birlikte meclisten geçen ancak henüz olgunlaşmayan ‘Hurda Teşvik Yasası’ ile armatörlerin görüşleriydi.

İki ayda bir yayınlanacak derginin ilk sayısı 10 bin adet basıldı ve ilgili kurum ve kuruluşlara ücretsiz ulaştırıldı.

Dergimizi okumak için lütfen tıklayınız

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.