Manisa'nın ulaşımı Karsan'a emanet

Manisa'nın ulaşımı Karsan'a emanet

Bugüne kadar Manisa’ya 200 adetin üzerinde ATAK otobüsü teslim eden Karsan’ın, son yaptığı iki teslimat ile birlikte il genelinde hizmet veren JEST minibüslerinin sayısı 90’a ulaştı.

Karsan, toplu taşıma sektörüne sunduğu ürünlerle yeniden Manisa’nın tercihi oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına modern ve konforlu ulaşım hizmeti vermek adına, il genelinde başlattığı dev ulaşım hamlesine devam ediyor. Bu kapsamda 25 Nisan Pazartesi günü Manisa Merkez’de 30 adet JEST, 26 Nisan Salı günü ise Manisa Alaşehir’de 20 adet JEST minibüsünün teslimat törenleri yapıldı. Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen teslimat törenlerine; Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ve MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu katıldı. Törenlerde Karsan Pazarlama’yı Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Kamu Satışları Müdürü Adem Ali Metin ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Cengiz Yüksel temsil etti.

FOTO GALERİ

 

25 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Ergün, araçların hayırlı olmasını temenni ederek, “Bizler sahadayız. Siyaset değil, hizmet aşkıyla vatandaşlarımızın memnuniyeti ve mutluluğu için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte köyleri ilçe merkezlerine, ilçeleri birbirine ve Manisa Merkezi’ne bağlayacak dev ulaşım hamlesini başlattık. Bunun hemen ardından ihtiyaç duyulan tüm bölgelerimizdeki vatandaşlarımızı; modern, konforlu, belli bir kural içinde akış gösteren yeni ulaşım sistemleriyle buluşturduk. 17 ilçemize konforlu ulaşım hizmeti veriyoruz” dedi.

26 Nisan Salı günü ise gerçekleştirilen törenle birlikte 10 No’lu Alaşehir Şehiriçi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı işletmecilere 20 adet JEST teslim edildi. Alaşehir ilçe merkezinde çalışan 20 aracın sadece 15’inin verimli çalıştığını tespit ettiklerini belirten Başkan Ergün, bu 20 aracı yeni toplu taşıma hatları optimizasyon çalışması ile tek havuz içine alarak, alçak tabanlı, engelli erişimine uygun, 6 metrelik 20 araca dönüştürdüklerini söyledi.

Karsan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin “Toplu Ulaşımda Dönüşüm” hamlesi kapsamında Manisa’ya bugüne kadar 200 adetin üzerinde ATAK ve 90 adet JEST teslim etmiş oldu. 25 ve 26 Nisan tarihlerindeki son iki teslimat ile birlikte Manisa’yı beşinci kez ziyaret etmiş olan Karsan sırasıyla; 69 adetlik ilk ATAK teslimatını 2015 yılı Haziran ayında Muradiye Kooperatifi’ne; 71 adetlik ATAK teslimatını aynı yıl Kasım ayında Büyükşehir Belediyesi’ne, 30 adetlik ATAK teslimatını 18 Şubat 2016 tarihinde Saruhanlı’ya yapmış ve hemen ardından Soma’ya 28 adet ATAK satmıştı. Diğer teslimatlarla birlikte Manisa ilinde hizmet veren ATAK araçlarının sayısı 204’e ulaştı. 29 Şubat 2016 tarihinde Manisa Şehzadeler Kooperatifi’ne 40 adet JEST minibüs teslimatı gerçekleştiren Karsan, 25 Nisan’da Manisa Merkez’e yaptığı 30 adetlik JEST ve 26 Nisan tarihinde Manisa Alaşehir’e yaptığı 20 adetlik JEST minibüsü ile Manisa ili genelinde hizmet veren JEST minibüslerinin sayısını 90’a çıkarttı.

Karsan’ın toplu taşımacılık ailesinin en küçük üyesi, 6 metrelik engelli erişimine uygun JEST minibüsü, hem kullanıcılar hem de vatandaşlar için bir çok ayrıcalıklı özelliğe sahip. Alçak tabanlı, kolay inilir binilir bir araç olması sebebiyle yaşlılara, engellilere, hareket kısıtı olan tüm vatandaşlara kolay erişim sağlıyor. Geniş iç hacmi ve en son teknoloji içeren çevreci motoruyla, doğa dostu özellikleriyle de dikkat çekiyor. Düşük yakıt tüketimi, kolay onarılan motoru, ekonomik bakım masrafları, düşük dönüş çapı, ara sokaklara rahat girip çıkma imkanı gibi birçok özelliği ile de ideal bir toplu taşıma aracı olarak tercih ediliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.