Malezya'ya niyet, Pegasus'a kısmet

Malezya'ya niyet, Pegasus'a kısmet

Pegasus, Malezya Havayolları'ndan kalan bir uçağı daha geçtiğimiz haftasonu İstanbul'a getirdi. Boeing'in Seattle'daki tesislerinden havalanan uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na teker koydu.

Malezyalı havayolu şirketi Malaysian Airlines, geçtiğimiz senelerde yaşadığı kaza ve kayıp trajedilerinin ardından 2016'da teslim almak üzere Boeing firmasından sipariş ettiği B737 tipi uçakların anlaşmasını iptal etmişti.
Bu uçaklara talip olanlar arasında Pegasus Havayolları da bulunuyordu. Pegasus, Malezya Havayolları'nın almadığı iki adet B737'yi geçtiğimiz yıl filosuna katmıştı. TC-CPY tescili alan uçaklardan biri Kasım ayında teslim alınmış ve uçağa "Melek" ismi verilmiştiı. BOC Aviation'dan kiralanan TC-CPZ tescili verilen diğer uçak ise Aralık ayında filoya dahil edilmiş ve uçağa "Almila Ece" ismi verilmişti.
Pegasus, Malezya Havayolları'ndan kalan bir uçağı daha geçtiğimiz haftasonu İstanbul'a getirdi. Boeing'in Seattle'daki tesislerinden havalanan uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na teker koydu. Yine BOC Aviation'dan kiralanan uçağa TC-CRA tescili verilirken, uçağa "Asel - Liya" ismi verildi.
TC-CRA tescilli uçakla birlikte Pegasus Havayolları filosundaki B737 tipi uçak sayısı 58'e yükselmiş oldu.

AIRPORTHABER

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.