Malatya yükleri, 4-5 saatte İskenderun Limanı'nda

Malatya yükleri, 4-5 saatte İskenderun Limanı'nda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’dan direk İskenderun Limanına hızlı ulaşım için alt yapı çalışmalarına başlandığını bildirerek, Malatya ile İskenderun limanı arasındaki ulaşımın 4-5 saatte sağlanacağını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “54 kilometrelik Malatya Kuzey Çevreyolu’nda çalışmalar başladı. Malatya’ya artı bir yol daha getiriyoruz, Arapgir üzerinde.  Kuzey’i Güney’e bağlayacak olan yolun Arapgir kısmı üzerindeki ihaleleri bitti. Bu yol ile birlikte Malatya bir kavşak noktasına gelecek” dedi.

 HIZLI TREN PRJOESİ BU YIL BİTİYOR…

Malatya’yı aynı zamanda bir ticaret merkezi haline getireceklerini ifade eden Tüfenkçi, şöyle devam etti: “Lojistik Üssünün kurulması ile birlikte aynı zamanda Malatya lojistik bir üs haline de gelecek. Hızlı Tren Projesi çalışmaları 2017’de bitecek. Proje bittikten sonra 2018 veya 2019’un başında Hızlı Tren ihalesini de hayata geçirmiş olacağız. Malatya’ya hızlı treni kazandıracağız. Malatya için planlama 2023 yılıydı. Ama biz bu planlamayı daha da öne çekeceğiz.

 LİMANA 4-5 SAATTE ULAŞILACAK…

İşadamlarımız için bir şey daha yapıyoruz, Malatya-İskenderun Limanı hattını iyileştirerek, hızlandırılmış tren statüsüne sokarak, mesafeyi kısaltacağız, artık Malatya’da Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürünler limana 4-5 saatte erişecek, yine limana gelen ham maddelerde Malatya’ya 4-5 saatte ulaşmış olacak. Böylelikle Malatya’nın limanlara erişimini de kolaylaştıracağız. Bu konuda talimatlar verildi. Bir şey daha yapıyoruz, havayolunu ihmal etmiyoruz.  Bizim çift pistimiz var, o terminal bize yakışmıyor. Bakanımızla görüştük, teşekkür ediyorum, proje çalışmaları başladı. Bu sene proje bitirse, takip ediyoruz,  6 ay süre vermişler, ihale kapsamına alacağız, 2018’te temelini atıp bitireceğiz. Böylelikle daha modern, Malatya’ya yakışır bir terminali kazandıracağız.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.