Maastricht Havalimanı o Türk’ten sorulacak

Maastricht Havalimanı o Türk’ten sorulacak

Hollanda’nın Maastricht Havalimanı'nın işletme haklarını İsmail Durmaz’ın sahibi olduğu Türk firması Global GSA Group aldı.

Avrupa'ya çarıklı gelen ve yıllarca en berbat işleri yaparak fedakarlık örneği gösteren Türkler'in, şimdilerde 100 bine yakın işyeri açmaları, kiminin 10, kiminin de yüzlerce işçi çalıştırır hale gelmeleri, hepimiz için yüzakı olurken, Hollanda'nın Maastricht şehrindeki havalimanının işletmesini bir Türk'ün alması, Türkler'in bu konudaki başarılarının doruk noktası oldu.
Kim mi bu Türk?
Hayır hayır, bu Türk, Türkiye'den gelen bir holding sahibi değil.
Bu Türk, bir işçi babanın 1969 doğumlu çocuğudur.
1988 yılında hava kargo lojistik işine giren bu Türk, 1995 yılında kendi firmasını kurdu ve dalında Genel Satış Acentesi oldu.

40 ülkede ve 70 noktada yatırımları ile lojıstik sektörünün kralı olan bu Türk İsmail Durmaz'dan başkası değildi.
İsmail Durmaz'ın sahibi olduğu Global GSA Group, 10+15 olmak üzere 25 yıllığına Maastricht Havalimanı’nın tüm işletme haklarını aldı. 
İsmail Durmaz'ın, Amsterdam'ın Schiphol, Rotterdam'ın Zestienhoven havalimanlarından sonra, Hollanda'nın üçüncü büyük Maastricht Havalimanı'ın işletme hakkını alması, Hollanda iş dünyasında şaşkınlık yarattı.
Maastrich Havalimanı'nın işletme hakkını aldıktan sonra, şimdiki 800 milyonluk cirosunu 2 milyara çıkaracağını belirten İsmail Durmaz, her şeye rağmen bununla yetinmeyeceğini ve grubuna daha pek çok işletmeler katacağını söyledi.

İlhan KARAÇAY – AMSTERDAM/LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.