Lüks yatlar Bodrum sahillerine geri döndü

Lüks yatlar Bodrum sahillerine geri döndü

Her turizm sezonunda sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişiyi ağırlayan Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Bodrum'a lüks motor yatlar gelmeye başladı.

Milyon dolarlık motor yatlar, Bodrum Kalesi ve Kara Ada açıklarındaki yerlerini aldı. Turizm sezonunun başladığı bugünlerde ilçede gözle görülür turist hareketliliği yaşanıyor. Birçok koyda demirli bulunan lüks yatlar, ilçedeki yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bodrum'a  gelen ve Bodrum açıklarına demirleyen 71 metre uzunluğundaki "Titania" isimli lüks yat da ilçenin birçok noktasından görülebiliyor. Yatı merak eden bazı turistler, mendirek bölgesine giderek fotoğraf çekiyor. Öte yandan yatların bazılarının kış aylarında bakımı tamamlandıktan sonra sahiplerince denize indirildiği, bazılarının ise iş adamlarınca kiralanarak ilçeye getirildiği öğrenildi.

"SEZONDAN UMUTLUYUZ"
Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, yat turizminin Türkiye turizmini markalaştırdığını söyledi.Yat turizminin Bodrum'da başladığını ifade eden Yılmaz, "Birçok insan bu işten para kazanıyor. İlçemizde yat imalatı da yapılıyor. Yat sektörü, bölgeye en faydalı turizm kollarından biri" dedi.Teknelerin gittiği koyların korunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, çekek yerlerinin sayısının azalmasının sektörü olumsuz etkilediğini kaydetti.

Bağlama fiyatlarının yükselmesinin teknecilerin masrafını artırdığını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: "Bu sezonun da önceki sezonlar gibi iyi geçmesini bekliyoruz. Yat turizmi müşterisi her şey dahil müşterisi gibi değil, üst seviye müşteri. Dalgalanmalardan çok etkilenmiyor. Bundan dolayı sezondan umutluyuz. Dünyanın en tanınmış zenginlerinin yatları Bodrum'a geliyor. Bodrum'u tercih etme sebepleri hem ilçemizin genel güzelliği hem de el değmemiş koylarının olması."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.