Lufthansa grev nedeniyle 900 uçuşu iptal etti

Lufthansa grev nedeniyle 900 uçuşu iptal etti

Onbinlerce yolcuyu etkileyen eylem nedeniyle yaklaşık 900 uçuş iptal edildi. Bugün 6 havalimanında yer hizmetleri çalışanlarının greve çıkacağı bildirildi.

Alman havayolu şirketi Lufthansa, dün yaptığı açıklamada, grev nedeniyle başta Frankfurt ve Münih olmak üzere grev düzenlenen tüm havalimanlarında çok sayıda uçuşun iptal edildiğini ve grevden on binlerce yolcunun etkileneceğini bildirdi. Onbinlerce yolcuyu etkileyen eylem nedeniyle yaklaşık 900 uçuş iptal edildi.

Bugün 6 havalimanında yer hizmetleri çalışanlarının greve çıkacağı bildirildi. Eylemden en çok etkilenen havaalanlarının başında Münih geliyor.

Öte yandan, Frankfurt Havalimanı'ndan ve bu havalimanına dönük yapılması planlanan uluslararası uçuşların neredeyse hepsinin planlandığı şekilde gerçekleştirilmesi beklenirken, iç hat uçuşları ile Avrupa uçuşlarının büyük çoğunluğu iptal edilecek. Açıklamada, Münih havalimanındaki grevin tam gün süreceği, Frankfurt'taki grevin ise saat 15.00'te sona ereceği kaydedildi. Sendika, yüzde 6 ücret artışı talep ediyor.

Ver.di Sendikası Başkanı Frank Bsirske, eleştiri alan grev eylemlerini savunarak, bu tarz iş bırakma eylemleri ile toplu sözleşme görüşmelerini hızlandırmak istediklerini ifade etti. Bsirske, "Bu mesajın alınacağını ve perşembe ile cuma günü yapılacak üçüncü tur görüşmelerde bir anlaşma sağlayacağımızı umuyorum" dedi.

Lufthansa'nın personelden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bettina Volkens, "hava ulaşımında verilen hak mücadelelerine acilen bir düzenleme gerektiğini sözkonusu grevin bir kez daha ortaya koyduğunu" söyledi. Volkens, Lufthansa'nın bağlayıcı uzlaşma görüşmelerini teşvik ettiğini kaydetti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.