Lufthansa, 929 uçuşunu iptal etti

Lufthansa, 929 uçuşunu iptal etti

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da cuma günü başlayan grev hava yolu trafiğini etkiledi. Firma, toplam 929 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.

Lufthansa'da kabin memurlarının cuma günü başlattığı grevin etkileri her geçen gün büyüyor. Travelmole'da yer alan habere göre, Alman hava yolu firması yaptığı açıklamada yurtiçi ve yurtdışına düzenlenecek olan toplam 929 uçuşunu iptal ettiğini duyururken firma, 13 bin yolcunun bu iptallerden etkileneceğini bildirdi.
Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu Sendikası UFO, grevin üç havalimanında saat 4.30'da başlayacağını ve grev süresinin, Frankfurt ve Düsseldorf'da saat 23.00'e kadar, Münih'te ise gece yarısına kadar süreceği bildirildi. Öte yandan iptallerin Münih ve Frankfurt'tan Londra Heathrow Havalimanı, Dublin, Ashgabat, Delhi, Hong Kong ve Tokyo'yu da kapsayacağı bekleniyor.
Alman firma yaptığı açıklamada, Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS ve Brussels Airlines'ın iptallerden etkilenmediği ve uçuşların planlandığı şekilde devam edeceği bilgisi yer aldı.
Alman havayolu firması Lufthansa ile Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu Sendikası (UFO) ile gerçekleştirdiği çözüme yönelik görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması üzerine sendika yetkilileri cuma gününden itibaren bir hafta boyunca grev yapacaklarını duyurmuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.