Lojistikçinin derdi yüksek faiz

Lojistikçinin derdi yüksek faiz

Ekol Lojistik Ege Bölge Yöneticisi Sonnur Saatçioğlu, Türkiye faaliyet gösteren bankaların yüksek faizli uygulamalarından ötürü lojistik sektöründeki pek çok kurumun yurtdışından kredi kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

Lojistik sektörünün önder firmalarını aynı çatı altında toplayan ELODER’in geleneksel hale gelen aylık Körfez Lojistik Buluşmaları’nın 5’incisi İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından düzenlenen Körfez Lojistik Buluşmaları’nın 5’inci konuğu olan Ekol Lojistik Ege Bölge Yöneticisi Sonnur Saatçioğlu, Türkiye faaliyet gösteren bankaların yüksek faizli uygulamalarından ötürü lojistik sektöründeki pek çok kurumun yurtdışından kredi kullanmak zorunda kaldığını söyledi.

TAHSİLAT YAPMAK ZORLAŞTI
Toplantının açılış konuşmasını yapan ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğrucu, geçtiğimiz ay karışık geçen Türkiye gündemi ve yaklaşan seçimler nedeniyle içinde piyasada sert bir düşüş yaşandığını söyledi. Yüksek oktavda yapılan iç ve dış politikalar ticareti yavaşlatmakta olduğunu belirten Doğrucu, “Dolayısıyla lojistik aktiviteleri de aksıyor. Limanlardan tutun nakliyeye kadar hacim küçülmesi yaşanıyor. Tahsilattaki sıkıntılar kısır döngüye dönüştü. Geciken tahsilat bir sonraki firmaya olan tahsilatı geciktiriyor. Artık tahsilat yapmak işin kendisi kadar zor olmaya başladı” diye konuştu.

Sektör temsilcileri ile öğrencilere uluslararası faaliyet gösteren Ekol Lojistik firmasının işleyişi hakkında bilgiler veren Ekol Lojistik Ege Bölge Yöneticisi Sonnur Saatçioğlu, şirketin Türkiye’de öncülük ederek uyguladığı intermodal sistemi sayesinde daha az yakıt sarfiyatı yaparak yeryüzünde her ay milyonlarca ağaç kurtardıklarını söyledi. 

PARAMIZ TÜRKİYE’DE KALSIN
Konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde bulunan Saatçioğlu, Türkiye’de bankaların uyguladığı yüksek faizli kredilerden dolayı çareyi yurtdışındaki bankalarda aradıklarını söyledi. Uygulanan faiz politikasının kendilerini yurtdışında kredi aramaya yönlendirdiğine mecbur ettiğini anlatan Saatçioğlu, “Şu an maalesef bu anlamda mecburuz. En son yatırım yapmış olduğumuz dördüncü ve beşinci gemimizin yatırımlarını hep Avrupa’dan finansman yapmak zorunda kaldık. Bunlar başlı başına geliri garanti olan yatırım. Her ay bizim gemilerimize binen araçlar en güzel garantisini oluşturmasına rağmen yetersiz kalıyor. Ekonominin değişken olması ve faiz oranlarındaki öngörülememe ekonominin bu derece faiz oranlarının yükselmesi bizleri çok zorluyor. Ama yine de yatırım yapmaktan vazgeçmiyoruz. Şekerpınar’da çok büyük bir tesis oluşturuyoruz bunun bile yatırımını yurtdışından finanse ettik. Bu acı bir gerçek. Paramızın içeride kalması gerekirken yurtdışına ödeme yapıyoruz” diye konuştu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.