Lojistikçiler hızlı çözüm peşinde!

Lojistikçiler hızlı çözüm peşinde!

Mersin taşımacılık ve lojistik sektörünün mevcut sorunlarının ele alındığı “Lojistik Sektörü Arama Konferansı’nda, özellikle kısa vadede elde edilebilecek çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Projeler Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında ‘Mersin Lojistik Sektörü Arama Konferansı’ düzenlendi. Etkinlikte ayrıca MTSO-Lojistik Derneği (LODER) 5. Ulusal Lojistik Proje Yarışması’nın ödül töreni de yapıldı.

Divan Otel’de düzenlenen etkinliğe; MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, LODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, kamu yöneticileri, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.

“SONUÇ ODAKLI ÇALIŞMALIYIZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan lojistik sektörünün önde gelen isimlerinden MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya, sektörün sorunlarının belirlenmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve kararlaştırılan eylem planının bir yol haritasına dönüştürülmesi adına etkinliğin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Sonuç odaklı çalışmak istediklerini vurgulayan Maya, “Amaç gün boyu tek taraflı bir konferans değil, birbirimizden öğrenmeye çalışmak, beyin fırtınası oluşturup ortak akıl yaratmaktır” dedi. Gerek kamu gerekse özel sektör tüm paydaşların sektörde yaşanan sorunun da çözümün de parçası olduğunu kaydeden Maya, “Burada yapılacak çalışmada amacımız suçlu aramak değil, aksine var olan sorunlara tüm dinamiklerle bir arada çözüm üretmektir” diye konuştu.

“ARTIK HAREKET ZAMANI”

Ülke ve kent ekonomisi için artık birlikte hareket etme zamanı geldiğine işaret eden Maya, bu konferans ile eksik olan iletişimi kurmak istediklerini anlattı. Hızla değişen dünya ekonomisinde yeni vizyonun ve gelecek stratejilerinin oluşmasında da konferansın etkili olacağına inandığını anlatan Maya, sözlerini şöyle tamamladı:  “Okyanusları geçerken derede boğulan sektörümüzün mikro sorunlarına eğilmek konferansımızın temel noktası olacak. Kısa sürede çözme imkanı olmayan, kısa sürede ekonomiye katkı sağlamayacak makro projeler yerine kısa vadede ekonomimize yarar sağlayacak, işlerimize fayda getirecek, lojistiğin iyi işlemesini sağlayacak mikro projelere odaklanmanın daha gerçekçi ve gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle arama konferansının gerçek anlamda karşılaştığımız sorunları belirleme ve eylem planı hazırlamak için bir sonuca varacağımıza inanıyorum.”

SEKTÖRÜN YOL HARİTASI ÇIKARILACAK!

Açılışın ardından paydaşlar gruplara ayrılarak; Mersin taşımacılık ve lojistik sektörünün mevcut sorunları ele alıp, özellikle kısa vadede elde edilebilecek çözüm önerilerini tartıştı. Makro sorunların değil, kısa vadede çözüm getirecek mikro sorunların masaya yatırıldığı görüşmelerde sektörün gelecek vizyonunu belirleyecek olan eylem planlarını belirlemeye yönelik görüşmelerde yapıldı. 

lojistik-konferans--(1).jpglojistik-konferans--(5).jpglojistik-konferans--(3).jpglojistik-konferans--(2).jpg

Hediye EROĞLU / MERSİN - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.