Lojistik üssü otoyola direkt bağlandı

Lojistik üssü otoyola direkt bağlandı

Giriş ve çıkışları kolaylaştırmak amacıyla Ankara Lojistik Üssü’nün otoyol ile bağlantısını sağlayan köprülü kavşak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in de katıldığı törenle hizmete girdi.

Ankara Lojistik Üssü Merkezi için giriş-çıkışı kolaylaştıracak ve otoyolla direkt bağlantı sağlayacak Ankara-İstanbul Otoyolu Lojistik Köprülü Kavşağı’nın açılışı dün gerçekleştirildi. Toplam 4 kilometre uzunluğa sahip köprülü kavşaktan üsse günlük ortalama 5 bin kamyon ve TIR giriş çıkış yapacak. Kavşak, üsse ulaşmak isteyen kamyon ve TIR’ların yolunu da kısaltacak.

Köprülü kavşak temel atma ve açılışları, Akıncı Gişeleri’nde düzenlenen törenle yapıldı. Açılış programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ankara’ya 2003’ten bu yana yaklaşık 15 milyar lira yatırım yapıldığını kaydederek, başkentin karayolu ve demiryolu ağlarıyla örüldüğünü bildirdi. Ankara’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi geren Bilgin, Ankara-Sivas hızlı hattı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti. Bilgin, ilave pist yapımı projesinin süren Esenboğa Havalimanını yurt dışı uçuşlarının merkezi haline getirmek için bütün gayretleriyle çalıştıklarını vurguladı.

İHALESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Edirne’den Urfa’ya kesintisiz yol koridorunun sağlanacağı Ankara-Niğde Otoyolu’nun ihale çalışmalarının sürdüğünü anlatan Bilgin, Ankara-Samsun Otoyolu’nun ilk kademesi olan Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu’nun proje çalışmalarının tamamlandığını, uygulama proje çalışmalarının devam ettiğini, bu yıl ihale ilanına çıkmayı planladıklarını kaydetti. Bakan Bilgin ve beraberindekiler, konuşmaların ardından Lalahan Köprülü Kavşağı, Ankara-Gerede Otoyolu Kazan Bağlantı Kavşağı ve Polatlı Köprülü Kavşak açılışları ile Gölbaşı Kulu ayrımı-Haymana yolu toprak tesviye, sanat yapıları ve üstyapı yapım işi ile Gölbaşı-Ahiboz arası muhtelif kesimlerde 5 adet köprülü kavşak yapım işinin temelini attı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.