“Lojistik sektörü enerji yatırımlarıyla büyüyecek”

“Lojistik sektörü enerji yatırımlarıyla büyüyecek”

Proje taşımacılığı alanında ve enerji lojistiğinde faaliyet gösteren Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu’ya...

“Lojistik sektörü enerji yatırımlarıyla büyüyecek”Proje taşımacılığı alanında ve enerji lojistiğinde faaliyet gösteren Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu’ya göre, enerjide yapılması planlanan yatırımlar 2015’te lojistik pazarını daha da büyütecek.

Son açıklanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre rüzgar santrallerinin elektrik üretiminin yaklaşık 1 milyar 300 milyon liralık ekonomik büyüklüğe ulaştığını hatırlatan Kuzucu “Yılın ilk yarısında 34 rüzgar santrali daha devreye girdi. Geçen yılın ilk yarısında rüzgar enerjisi alanında Türkiye’nin kurulu gücü 2 bin 619 megavat iken, bu yılın ilk yarısı sonunda bu kapasite 3 bin 424 megavata çıktı. Yani sektörümüz için 2015 sadece iç pazarda değil, dış pazarda da önemli bir atılım yılı olacak diyebilirim” dedi.

“Lojistik sektörü enerji yatırımlarıyla büyüyecek”2015 CİRO HEDEFİ 120 MİLYON TL

Enerji lojistiğinin cirolarının yarısını oluşturduğunun altını çizen Kuzucu, 2014’te 100 milyon lira olarak gerçekleşen cirolarının 2015’te 120 milyon lira seviyelerine ulaşmasını hedeflediklerini belirtti. Kuzucu, son 5 yılda toplamda 55 milyon Euro yaptıklarını, 2015 yılında ise araç parkları için 15 milyon Euro daha yatırım yapacaklarını söyledi. Yaptıkları başarılı çalışmalar ve yatırımlar neticesinde bugün çalışan sayılarının 350’ye ulaştığını söyleyen Kuzucu, önümüzdeki süreçte istihdamlarını da arttırmaya devam edeceklerini ifade etti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.