Lojistik Proje'de büyük ödül Kastamonu Entegre'nin

Lojistik Proje'de büyük ödül Kastamonu Entegre'nin

Hayat Holding’in Mersin’de kurulu ağaç sanayi alanındaki şirketi olan Kastamonu Entegre, “5. Lojistik Proje Yarışması”nın kurumsallaşma ödülünü kazanan firma oldu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Lojistik Derneği’nin birlikte düzenlediği, “5. Lojistik Proje Yarışması”nın bu yıl ki sahibi belli oldu. 18 projenin başvurduğu yarışma sonrasında kurumsal kategoride birincilik ödülünü Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi Tic. A.Ş kazandı. Kastamonu Entegre Tedarik Zinciri Direktörü Halim Sırçancı ödülünü; MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ve LODER Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaşar’ın elinden aldı.

halim-sircanci.jpgTEDARİK ZİNCİRİNİ ÖNEMSEDİLER, KAZANDILAR

Şirkette yürütülen lojistik projesi hakkında bilgiler veren Halim Sırçancı, ürünlerinin çok pahalı olmaması nedeniyle toplam maliyet içinde lojistiğin büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Yurtiçi ve dışında olmak üzere toplam 13 tesiste üretim yapıyor, dünyanın her tarafından hammadde temin ederek 77 ülkeye ihraca yapıyoruz. Bu nedenle lojistiğin yeni kavramı olan tedarik zinciri bizim için çok önemli. Tedarik zinciri yönetimleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu ve benzeri organizasyonlar bu kavramın daha iyi anlaşılmasına daha ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.

TÜRKİYE’NİN İHRACAT ŞAMPİYONU

ugur-aydin.jpgKastamonu Entegre Lojistik Müdürü Uğur Aydın ise gerek maliyetten tasarruf sağlamak gerekse hızlarını artırmak adına web tabanlı bir yazılım kurduklarını anlattı. İnternet ulaşımı olan her noktadan tüm nakliyecilerin ulaşıp yönetim sağlayabildiği bu sistem sayesinde yükleme kapasitelerini optimize ettiklerini bildiren Aydın, “Kastamonu Entegre olarak ağaç bazlı panel sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Kapıdan mutfak tezgahına kadar değişik markalar adı altında zaten evlerinize giriyoruz. Günlük bin 600 evin laminat parke, 4 bin konutun kapı panelini üretiyoruz. Dünyada 7’inci, Avrupa’da 4’üncü, Türkiye’de ise ihracat şampiyonuyuz. Günlük ortalama 400 araçlık lojistik faaliyetimiz oluyor. Bu faaliyetler çok kolay gerçekleşmiyor, çok büyük sıkıntılar olabiliyor. Otoparklarımızda bekleme süreleri fazla olabiliyor. Verimsizlik kayıpları yaşanabiliyor. Bunlar iş güvenliği açısından da riskler oluşturuyor. İşte tüm bu sorunları gidermek için yeni bir ekip kurarak, yeni bir proje geliştirdik. Ve bu proje ile ödül almaya hak kazandık” diye konuştu. 

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.