Lojistik operasyonlarında verimlilik sağlamanın yolları

Lojistik operasyonlarında verimlilik sağlamanın yolları

Araç siparişinden araç durumlarına hatta tedarikçi ödemelerine kadar tüm süreçlerin tek ekran üzerinden anlık takip edilebilmesinin teknoloji ile sağlanabileceğini belirten Berkay Adlım, lojistikte verimlilik sağlayacak noktaları anlattı.

Lojistik sektörü, globalleşen dünyada ekonominin bel kemiğini oluştururken, aynı zamanda birçok zorlukla başa çıkmak zorunda kalıyor. Özellikle talebin artışına paralel olarak yük taşımanın daha hızlı, etkili ve daha az maliyetli olması bekleniyor. Bunun yanı sıra karmaşık tedarik zinciri yapıları, beklenmedik aksaklıklar, sürekli değişen müşteri talepleri ve operasyonel zorluklar, lojistik sektörünün karşılaştığı bazı temel sorunlar arasında yer alıyor. Verimliliği artırmak için teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi ve kullanılan yapıya yeniliklerin entegre edilmesi önemli rol oynuyor.

“Teknolojiye yatırım yapmak bir seçenek değil, zorunluluk”

Lojistikte verimlilik için teknolojiye yatırım yapmanın en önemli itici güç olduğunu söyleyen Kamion Kurucusu Berkay Adlım, “Günümüzde şirketlerin anında memnuniyet beklentisi ve hiç olmadığı kadar hızlı değişen ekonomik koşulların, lojistik sektörünü daha önce hiç olmadığı kadar zorluyor. Ancak bu zorluklar, teknolojiyle aşılabilecek engeller. Özellikle gerçek zamanlı veri analizi, otomasyon ve entegre lojistik sistemleri, tedarik zincirini sadece daha hızlı ve verimli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda daha öngörülebilir ve müşteri odaklı bir hizmet sunmanızı da sağlar. Modern bir işletme için lojistik, sadece ürünlerin bir noktadan diğerine taşınması değil; aynı zamanda müşteri memnuniyetini ve marka imajını doğrudan etkileyen bir faktördür. Bu nedenle, teknolojik yatırımı ve sürekli yenilikçi yaklaşımları benimsemek, sadece bir seçenek değil, bir zorunluluk” diye konuştu.

“Ürettiğimiz teknolojiler sayesinde çok daha yüksek performanslı taşımacılık hizmeti sağlıyoruz”

Gelişmiş rota optimizasyon ve eşleşme sistemi ile taşımacılık seferlerinin maksimum düzeyde verimli geçmesini sağladıklarını belirten Adlım, “Biz Kamion olarak, yapay zeka destekli uygulamamız ile doğru zamanda doğru kamyonu doğru yükle buluşturuyoruz. Büyük, kontratlı taşımacılık için anlaştığımız yüksek hacimde kamyona ihtiyacı olan şirketlerin FTL taşımacılık ihtiyaçlarına kendi içimizde ürettiğimiz teknolojiler sayesinde çok daha yüksek performanslı, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir bir araç tedariği ile cevap veriyoruz. Şirketler web tabanlı bir platform olan Yükveren Paneli ile siparişlerini giriyorlar, taşıyıcılar ise Kamion mobil uygulaması üzerinden istedikleri zaman yükleri görüp, kendilerine uygun olanı tek tuşla seçerek taşıma sürecini başlatıyorlar. Bunların yanı sıra müşteriler Yükveren Panelimiz ile siparişi geçen araçların taşıma durumlarını ve ödeme takiplerini yapabiliyorlar. Bu sayede hem yük veren iş ortaklarımıza hem de taşıyıcı iş ortaklarımıza hızlı, pratik ve güvenilir çözümler sunarak verimliliği artırmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.