Lojistiğin zirvesi Medipol Üniversitesi’nde toplandı

Lojistiğin zirvesi Medipol Üniversitesi’nde toplandı

Lojistik sektörü, Mewdipol Üniversitesi’nde bir araya geldi. Öğrencilerin panelistlere bol bol soru sorduğu etkinlikte üniversite-sektör iş ve güçbirliği de sağlandı.

Medipol Üniversitesi Lojistik Bölümü, “Medipol’de Lojistik Zirvesi 1” adı altında bir panel düzenledi. Panelde lojistik sektörümüzün önemli isimleri bir araya geldi. UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Hatay Ro-Ro Genel Müdürü Mine Kaya, Baynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Baykara, Ekol Lojistik Ar-Ge Direktörü Erdem Özsalih, Qatar Airways Kargo Müdürü Serkan Demirkan ve Lojistik Ekipmanlar Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Doğan katıldılar.

Medipol Lojistik Kulübü iş başında

3-003.jpg

Medipol Üniversitesi Lojistik Bölümü, Lojistik Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte sektör-üniversite iş ve güçbirliğinin ilki gerçekleştirildi. Kulüp üyeleri, bundan sonra da bu tarz etkinliklerle sektörün üniversiteyi daha yakından tanımasını sağlayacaklarını ifade ettiler. Kulüp yetkilileri, “Bizler, öğrenciler olarak üniversitemizde hocalarımızdan çok önemli bilgiler öğreniyoruz. Bu teorik bilgilerimizi pratiğe dönüştürmek gerekiyor. Bunu da sektör-üniversite iş ve güçbirliği ile sağlıyoruz” dediler. Burada, bu oluşumda öğrencilere destek veren tüm yetkililere özel teşekkür eden kulüp yetkilileri, üyeleri ve Medipol Üniversitesi öğrencileri, bundan böyle yapacakları etkinliklerle Medipol Üniversitesi’nin çok daha fazla adından söz ettireceğinin altını özenle çizdiler.

Şener: Sektörü yakından takip edin!

Öğrencilerin sektörü yakından takip etmesinin şart olduğunu ifade eden UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, “Lojistik, hız demektir. Hızlı lojistik için öğrencilerimizin de hızlı davranması, hızlı karar alması, insiyatif kullanması gerekiyor. Okullarımızda öğrendiğimiz bilgileri sektöre aktarmayı unutmayalım. Sektörde edineceğimiz bilgileri de burada paylaşarak sizden sonraki arkadaşlarımıza adeta bilgi bankası olmalısınız” dedi.

GELECEĞİN MESLEĞİ

Geleceğin mesleğinin lojistik olduğunu ifade eden Şener, Türkiye’de özellikle son yıllarda devlet ve kamu kanadının da özel sektörle işbirliği yaparak lojistiği yeniden tanımladığını ifade etti. 10. Beş yıllık kalkınma eylem planında lojistiğin devlet tarafından da tanımlandığını ifade eden Şener, lojistik öğrencilerin hem gündemi hem de diğer sektörleri yakından takip etmesinin şart olduğunu söyledi.

İŞE TALİP OLUN VE KAPIN

4-007.jpg

Lojistik öğrencilerinin çok girişken olması gerektiğini ifade eden Şener, “Daha fazlasını istemeyi unutmayın. Cüretkar olun. Cesur olun… İşe talip olun ve işi kapın” dedi. Öğrencilere yönelik son olarak Şener, sektörel beceri ve yetkinliklerle okullu kimliğini birleştirmelerinin şart olduğunu belirtti.

KAYA: YABANCI DİL SORUNUNU MUTLAKA HALLEDİN

Sektörün her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Hatay Ro-Ro Genel Müdürü Mine Kaya, “Sektörümüz ulusal boyuttan uluslararası boyuta evrilmiştir. Sizler de bu evrilme içerisindeki yerinizi almalısınız. Yabancı dilinizi mutlaka ama mutlaka halledin. İngilizce’nin yanına extradan bir dil daha ekleyin. Okulunuzda elbette ki çok önemli bilgiler öğreniyorsunuz ama bu bilgileri pratiğe dökmeniz gerekiyor. Pratik değeri olmayan bilgi kör ve sağırdır” dedi.

Hatay Ro-Ro büyümesini sürdürüyor

Hatay Ro-Ro’nun her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Kaya, günümüzde şirketlerin ülkeleri de temsil ettiğini belirtti. Hatay Ro-Ro’nun da Türkiye bayrağını dalgalandırdığını ifade eden Kaya, firma olarak çalışmalarını bu bilinçle sürdürdüklerinin altını özenle çizdi. Şirketlerin verimli ve kalifiye elemanlara her zaman açık olduğunu ifade eden Mine Kaya, üniversite öğrencilerinin ülkenin geleceği olduğunu ve bu bilinçle çalışmaları gerektiğini son olarak dile getirdi.

Demirkan: GLOBAL PAZARLARA HAZIR OLUN

5-003.jpg

Öğrencilerin şimdiden kariyer planlaması yapması gerektiğini ifade eden Qatar Airways Kargo Müdürü Serkan Demirkan, “Uzun dönemli planlar yapın. Yabancı diller konusuna büyük özen gösterin. Okuldan çıktıktan sonra keşke demeyin” dedi.

Qatar Airways sektördeki payını artırıyor

“Qatar Airways sektördeki payını artırıyor” diyen Qatar Airways Kargo Müdürü Serkan Demirkan, Qatar Airways’in teknik altyapıya büyük önem verdiğini ifade etti. Demirkan, Qatar Airways olarak çalışmalarını büyük bir titizlikle ilerlettiklerini ve bu çalışmaların tamamiyle bir ekip işi olduğunu sözlerine ekledi.

Baykara: KAPIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE SONUNA KADAR AÇIK

Baynak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Baykara, öğrencilerin gelecek demek olduğunu ifade etti. Baykara, “Öğrencilerimize kapımız sonuna kadar açıktır. Öğrenci demek gelecek demektir” dedi. Staj konusunda özellikle üniversite-sektör işbirliğinin şart olduğunu ifade eden Baykara, UND’nin de bu ve benzeri konulara ağırlık verdiğini ifade etti.

SEKTÖR-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ ŞART

Sektör-üniversite işbirliğinin şart olduğunu söyleyen Baykara, “Öğrencilerimiz, sektörde öğrendikleriyle, okulda öğrendiklerini harmanlayarak gerçek bilgiye ulaşacak” dedi. Sektörün öğrencilere her zaman açık olduğunu, öğrencilerin de bunu çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Baykara, son olarak üniversitelerin bilim yuvası olduğunu, bu yuvada sektörlerin önünün açıldığını vurguladı.

Özsalih: AR-GE ÇALIŞMALARIMIZLA GELİŞİYORUZ

Ar-Ge çalışmalarının tüm sektörler için önemli olduğunun altını çizen Ekol Lojistik Ar-Ge Direktörü Erdem Özsalih, “Son dönemlerde endüstri 4.0’ı konuşuyoruz. Ar-Ge, tüm sektörlerin önünü açan en önemli olaylardan biridir. Biz de Ekol Lojistik ailesi olarak Ar-Ge çalışmaları ile farklılığımı ortaya koyuyoruz” dedi. Özsalih, öğrencilerin sektördeki tüm çalışmaları yakından takip etmesinin faydalı olacağını da belirtti.

Ahmet Doğan: SEKTÖREL YAYINLARI MUTLAKA TAKİP EDİN

Panelde ‘Sektörel Medya ve Üniversite’ adında bir sunum gerçekleştiren Gazeteci Ahmet Doğan, “Öğrencilerin sektörel yayınları mutlaka takip etmesi gerekiyor. Sektörel yayınlar spesifik olarak sektörde neler olup bittiğini sizlere en iyi şekilde anlatmaktadır. Sektörün içinde kim, nerede, ne yapıyor sorularına daha yakından cevap bulmak istiyorsanız mutlaka sektörel yayınları takip edin” dedi. Lojistik Ekipmanlar dergisi ve www.lojiport.com internet sitesinde sektöre dair her şeyin bulunabileceğini ifade eden Doğan, günümüzde bilgiye ulaşmanın bir tık yakınlıkta olduğunu, öğrencilerin mobil haldeyken bile artık bilgi edinebileceğini sözlerine ekledi.

2-009.jpg

AHMET DOĞAN/LOJİSTİK EKİPMANLAR

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.