Lojistiğin kalbi Maltepe Üniversitesi'nde attı

Lojistiğin kalbi Maltepe Üniversitesi'nde attı

DÜNYADA ve Türkiye'de en çok büyüyen 3 ana sektörden biri olan lojistik sektörü tüm bağlantılarıyla Maltepe Üniversitesi'nde düzenlenen '7. Lojistik ve Ticaret Buluşması'nda ele alındı.

Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “Lojistik ve Ticaret Buluşması” akademisyen, ilgili sektör temsilcileri ve öğrencileri bir araya getirdi. Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi Dr. Reşit Galip Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Lojistik ve Ticaret Buluşması”nda lojistik sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemini, geliştirilmesi için gerekli olan yatırımlar ve hedefler tartışıldı.

mehmet-tanyas.JPG Etkinlikte konuşan Maltepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü Başkanı ve Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, "Özellikle liseli ve üniversiteli öğrencilerimize ticaret ve lojistiğin ana hatlarını anlatmak, ticaret ve lojistik arasındaki ilişkiyi göstermek, Türkiye'nin bu alandaki gelişmelerini, kendilerini bu manada nasıl konumlandırmaları gerektiği üzerine verdiğimiz bir etkinlik. Bugün bizimle lojistik sektöründe 7. Sırada olan özellikle Ortadoğu ihracatında önemli bir paya sahip olan Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve MUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Emin Taha, Solmaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda TÜSİAD Dış Ticaret Grup üyesi Asım Barlın, Maltepe Üniversitesi'nden Şeref Demir Hocamız gibi isimler tecrübelerini paylaşacaklar" diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öncelikle Rektörlüğümüzün desteği ve liselere hitap ettiğimiz için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izniyle bu duyuruları özellikle liselere yapıyoruz. Aynı zamanda da üniversitelerin lojistik bölümlerine yapıyoruz. Bu arkadaşlarımız gelsinler üniversite ortamının ve üniversitedeki eğitimin nasıl olduğunu görsünler istiyoruz. Aynı zamanda da tabii ki sektörün nereye gittiğini, yeni trendleri, gelişmeleri anlatmaya çalışıyoruz."

Sektörü seçmek isteyen gençlere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Tanyaş, sözlerini şöyle noktaladı:

"Genel olarak lojistik sektörü internetin varlığıyla öğrenmeye dayanan bir sektör oldu. Çünkü sürekli yeni gelişmeler var, yeni teknolojiler geliyor. Şu anda endüstri 4.0 gibi bütün dünyayı etkileyen bir teknoloji var otomasyona dayalı. Dolayısıyla öncelikle okumak, sonra yabancı dil ve son olarak iletişimi güçlendirmek gerekiyor. Çünkü bizimki kamyon şoföründen yönetim kurulu başkanına kadar müşteri bazında iletişim kurulması gereken ve sürekli canlı olan bir sektör. Mal 24 saat hareket ediyor ve o malın yerine teslim edilmesi 24 saat bir annenin bebeğine bakması gibi bir iş. Dolayısıyla takipçiliği, iletişimi, yabancı dili ve sürekli öğrenmeyi gerektiren bir meslektir lojistik."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.