Liman bulunamazsa tekne batırılacak

Liman bulunamazsa tekne batırılacak

Antalya Kaleiçi Yat Limanı açıklarında fırtına nedeniyle batan tur teknesi, 9 gün sonra su yüzeyine çıkarıldı.

ANTALYA Kaleiçi Yat Limanı açıklarında fırtına nedeniyle batan tur teknesi, 9 gün sonra su yüzeyine çıkarıldı. Akım Denizcilik sahibi Erol Zeybek, teknenin Antalya Limanı'na götürülmesine izin verilmediğini belirterek, "Eğer izin çıkmazsa enkazı yeniden batıracağız" dedi.

3 Eylül tarihinde meydana gelen deniz kazasında fırtınaya yakalanan 28 metre uzunluğundaki 'Kurt-C' adlı tur teknesi, Kaleiçi Yat Limanı'nın yaklaşık 2 mil açığında battı. Kurtarma ekipleri 79 yolcuyu kurtarırken 2 yolcu hayatını kaybetti. Gemi kaptanı Aydın Topaç ise tutuklandı.

Su yüzüne çıkartılması için 9 gündür çalışma yürüten Akım Denizcilik'in sahibi Erol Zeybek, 2 gün önce teknenin 45 metreden yüzeye çıkartıldığını aktardı. Hava balonlarıyla su üzerinde tutulan teknede gözle görülür bir hasar ya da yakıt sızması olmadığını kaydeden Erol Zeybek, karaya çıkartıldığı zaman hasar miktarının belirleneceğini anlattı.

'DENİZDE TUR ATIYORUZ'

Erol Zeybek, tekneyi limana götürüp suyunu boşaltmak istediklerini, ancak Port Akdeniz'in buna izin vermediğini aktardı. Enkazı limana yanaştıramadıkları için denizde tur attıklarını belirten Erol Zeybek, "Yetkili kurumlar enkazı limana götüremezsin diyor. Eğer izin çıkmazsa enkazı yeniden batıracağız" dedi.

ENKAZA SAHİP ÇIKAN YOK

Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ile de irtibat halinde olduklarını anlatan Zeybek, "Herkes bizimle görüşüyor ama çözüm sağlamıyor. Bize enkazı çıkarttırdılar, ama enkaza sahip çıkan yok. Biz bunu daha fazla su yüzeyinde tutamayız. Ne yapacağımıza dair son görüşmeleri yapıyoruz. Daha önce dediğim gibi son çare olarak enkazı kurtardığımız yere götürüp bırakacağız" diye konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.