lgaz Tüneli'nde Çalışmalar Sürüyor

lgaz Tüneli'nde Çalışmalar Sürüyor

Kastamonu ve Sinop'u, Çankırı üzerinden Ankara'ya bağlaması planlanan Ilgaz Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor. Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü...

Kastamonu ve Sinop'u, Çankırı üzerinden Ankara'ya bağlaması planlanan Ilgaz Tüneli'nde çalışmalar devam ediyor.

Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü Ilgaz Tüneli Kontrol Şefi Hüseyin Maral, Ilgaz Tüneli'ndeki çalışmaların, Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı tarafından çift yönlü olarak sürdürüldüğünü ve dönem dönem ağırlaşan kış koşullarının tünel çalışmalarını etkilemediğini belirtti. Maral, çalışmaların, 7 gün 24 saat vardiya usulü ile devam ettiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Sol tüpü 5 bin 391 metre, sağ tüpü ise 5 bin 370 metre olan Ilgaz Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarının yüzde 30'u bitirildi. Bunun yanında su yalıtımı ve nihai beton kaplama çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca Çankırı tarafındaki bölümde sağ tüpte bin 355 metre, sol tüpte bin 375 metre ve Kastamonu tarafındaki bölümde sağ tüpte 230 metre, sol tüpte 205 metre tünel açılarak desteklemesi tamamlandı. Çankırı tarafında 500 metrelik kesimin nihai kaplaması da bitirildi."

Ilgaz Tüneli'nin bu yıl içinde tamamlanması amaçlanıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.