Kuzey Marmara otoyolu için 2.8 milyar dolarlık finansman

Kuzey Marmara otoyolu için 2.8 milyar dolarlık finansman

Kuzey Marmara otoyolu projesi için 6 bankanın katılacağı finansman büyüklüğü 2.8 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Kuzey Marmara otoyolu projesi için toplam altı bankanın katılacağı finansman büyüklüğünün yaklaşık 2.8 milyar dolar olması ve finansman kapanışının bu yıl sonunda olması bekleniyor. Finansmana üç büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank , Akbank, Garanti Bankası ve QNB Finansbank katılacak.

 Konuya yakın kaynak yaptığı açıklamada, "İlk etapta bankaların sağlayacağı finansman 2 milyar dolardı. Sonra 2.8 milyar dolara kadar çıkıldı. Bu finansmanda ayrıca yeni oyuncu olarak QNB Finansbank da var" şeklinde konuştu. Bir başka kaynak da Kuzey Marmara projesine 650 milyon dolar civarında köprü finansmanının da bankalarca sağlandığını belirterek, "Kuzey Marmara'da da bu sene kapanış bekliyoruz" dedi.

Kuzey Marmara otoyolu projesinin Avrupa kısmında Kınalı-Odayeri, Asya kısmında Kurtköy-Akyazı kesimi iki ayrı paket halinde Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle geçen sene ihaleye çıkarılmıştı. Toplam yatırım bedeli 7 milyar lirayı aşacak projenin Asya kısmını Limak İnşaat-Cengiz İnşaat ortak girişim grubu; Avrupa kısmını ise Kolin İnşaat-Kalyon İnşaat ortak girişim grubu kazanmıştı.

Kaynak: Dünya

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.