Kruvaziyer turizmine destekte sona gelindi

Kruvaziyer turizmine destekte sona gelindi

Kruvaziyer turizmine yönelik teşvik çalışmasında sona gelindiğini bildiren Bakan Avcı, taslakların Başbakanlık'a gönderildiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Eskişehir'de düzenlediği toplantıda, kruvaziyer turizmine yönelik ilişkin bir teşvik çalışmalarının olduğunu belirtti. Çalışmayı Maliye Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerini belirten Avcı, çalışmaların son aşamaya geldiği bilgisini paylaştı.

Türkiye'nin 'deniz, kum, güneş ülkesi' olarak tanıtıldığının altını çizen Bakan Avcı, "Yıllarca 'deniz, kum, güneş' diyerek götürdük. Sadece onunla bile dünyada 6'ncı büyük destinasyon olduk. 2016 yılında yaşadığımız krize rağmen hala dünyada 6., Avrupa'da 4. büyük turizm destinasyonuna sahibiz" dedi.

"Deniz, kum ve güneşin de geleneksel bir müşterisi var. Bunlar, Ruslar, Almanlar ve İngilizler" ifadelerini kullanan Bakan Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz yıllarca 'deniz, kum, güneş, Rusya, Almanya, İngiltere' diyerek buraya kadar gelmişiz. 2016 yılında Rusya ile yaşadığımız uçak krizi sebebiyle bunun ne kadar konjonktürel gelişmelere bağlı bir durum olduğunu, onun için bu tür konjonktürel dalgalanmalardan etkilenmeyecek bir yeni yollar açmamız gerektiğini gördük."

"Turizmde olağanüstü potansiyele sahibiz"

Sözlerine geçtiğimiz yıl yaşanan turizm krizini hatırlatarak devam eden Bakan Avcı, "Türkiye 2016 yılında turizmde ciddi bir krize girdi. O zaman turizmimizi 'deniz, kum, güneş parantezinin dışını çıkartmalıyız' dedik. Türkiye aklınıza gelecek bütün turizm çeşitleri bakımından ilk 10'a, 5'e, 3'e girebilecek potansiyele sahip. Dünyaya sunabileceğimiz olağanüstü potansiyele sahibiz. Pazarımızı genişletmemiz gerekiyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"2016 yılı bizim için ders yılı oldu"

Bakan Avcı, "2017 yılın için turizmde yeni teşvik paketi olacak mı?" şeklindeki soruya ise, "2016 yılı bizim için ders yılı oldu. Sektörü rahatlatacak pek çok uygulamayı 2016 yılında başlattık. İstihdam anlamında yetişmiş elemanlarını kaybetmesinler diye verdik. Kredi borçları ertelendi, yeniden yapılandırıldı. Uçak yakıt destekleri sağlandı. Kruvaziyer turizmine yani gemiyle gelen turistlere yönelik ilişkin bir teşvik çalışmamız var. Onu Başbakanlığa gönderdik. Maliye Bakanlığı ile üzerinde çalışıyoruz. Kruvaziyer turizmine destek için çalışmalarımız son noktaya geldi" yanıtını verdi.

DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.