Krone, filo kiralamada  aktif oyuncu olacak

Krone, filo kiralamada aktif oyuncu olacak

Krone Fleet, 6 yıl önce 1.800 araçla girdiği uzun dönemli filo kiralamada kısa sürede 10 bin araca ulaştı. Firma, global pazardaki bu başarıyı Türkiye’ye de getirme arzusunda.

28 yıldır kiralama sektöründe olduğunu ifade eden Krone Fleet Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Schweer,  “28 yıl önce Avrupa’da kiralama yoktu. Daha sonra bu pazar büyüdü. Danimarka treyler sektöründeki tüm araçların yüzde 50’si kiralama yoluyla karşılanıyor. Her ülkede sıfır ile başladık ve büyüttük.  Şu an 10 bin uzun dönemli filo kiralamanın yanı sıra, 6.500 adet de swap body kiralaması yapıyoruz. Önce Danimarka ile başladık. Bunu tüm Avrupa’ya yaydık Uzun dönemli kiralama bizim tarzımız. Bakım servis diğer hizmetleri karşılıyor, 5. yıl sonunda da geri alıyoruz. Araçlar ise firmaların logolarını taşıyor. 5. yıl kiralamanın en uygun koşulu olarak öne çıkıyor. Biz ise 5. yıl sonunda geri alıyor ve ikinci el olarak satıyoruz” açıklamasını yaptı.

Grupaj Lojistik’e 4 yıllığına 50 araç

Türkiye’deki  pazar payı hedeflerini ilk yıl için 300-350 bandında beklediklerini belirten Krone Türkiye Genel Müdürü Semih Pala da,  “Uzun dönemli filo kiralama hizmetine yöneliyoruz. İlk deneyimi Grupaj Lojistik ile başlattık. Grupaj’a 4 yıllığına 50 araç kiraladık. Türkiye’de bu alanda bir boşluk olduğunu düşünüyoruz ve değerlendireceğiz. Kiralama için bir ekip oluşturduk. Bu ekip, hem ekspertiz raporlarını çıkaracak, hem de kiralama hizmetini verecek.

karl-heinz---semih-pala.jpg

Talebe göre swapbody de kiralanabilir

Firmaların özellikle KDV’den dolayı kiralama yöntemine yönelebileceklerine işaret eden Pala şöyle devam etti:  “5 yıl mahsup edebileceğiniz bir fon oluşturuyorsunuz. Bundan dolayı çok talep göreceğine inanıyorum. Kiralamada bir borçlanmaya gidilmediğinden borç hanesi de büyümüyor ve kredibilite düşmüyor. Türkiye açısından hızlı büyüyen bir pazar olacağına eminim.
Öte yandan,  henüz Türkiye’de üretilmeyen ancak Avusturya, Almanya ve İtalya’da oldukça yaygın olarak kullanılan Türkiye’de de hızla büyüyen Swapbody, (kutu)  için de talepler alıyoruz. Swapbody’nin birçok avantajı var. Treyler ile başladık, swapbody de gelebilir.”

Selçuk ONUR - HANNOVER / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.