KOSDER'den gemi adamlarına acil çağrı

KOSDER'den gemi adamlarına acil çağrı

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği, yağcı ve gemici yeterliğindeki tüm gemi adamlarına acil olarak, zorunlu yeterlik yükseltmelerini yapmaları gerektiğini duyurdu.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yağcı ve gemici yeterliliğindeki gemi adamlarına yaptığı duyuruda; STCW Manila Değişiklikleri kapsamında uygulamaya giren zorunlu yeterlik yükseltmelerini acil bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti. Yenilenmiş yeterlilik çalışmalarının, iş müracaatlarında öncelikle tercih edileceği belirtildi.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;

III/4 Yağcı Yeterlikleri III/5 Usta Makine Tayfası Yeterliğine yükselebilir

III/4 Yağcı Yeterliği ile 12 ay deniz hizmeti ibra edilecek ve sınavdan geçilecek. Eğer 12 aylık deniz hizmeti yoksa sadece 6 aylık varsa, 10 günlük bir kurs ile sınav sonrası aynı işlemi yapabilecekler.

II/4 Gemici Yeterlikleri II/5 Usta Gemici Yeterliğine yükselebilir

II/4 Gemici Yeterliği ile 18 ay deniz hizmeti ibra edilecek ve sınavdan geçilecek. Eğer 18 aylık deniz hizmeti yoksa sadece 12 aylık varsa, 10 günlük bir kurs ile sınav sonrası aynı işlemi yapabilecekler.

Bu şartlara haiz gemiadamları, bağlı bulundukları Liman Başkanlıkları'na müracatlarında en yakın tarihli ve sınava girecek. Başarılı olan gemiadamları taktirde cüzdanları basılarak adreslerine teslim edilecek. Sınavların bölge bölge olarak gerçekleşeceği ve 2-3 güne tamamlanacağı belirtildi.

LOJİPORT

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.