Körfezi kirleten 423 gemiye, 13 milyon TL ceza

Körfezi kirleten 423 gemiye, 13 milyon TL ceza

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi'nin temizlenmesi, atıklardan arındırılması ve korunması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda denetimler sonucunda 10 yılda 423 deniz taşıtına 13 milyon lira ceza kesildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit Körfezi'nin temizlenmesi, atıklardan arındırılması ve korunması için çalışmalarını sürdürüyor.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 2006 yılından bu yana İzmit Körfezi'nde gemilerden ve diğer deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğine yönelik tespit ve idari yaptırım kararı verme görevini yürütürken, havadan ve denizden kontrollerde bulunuyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, deniz kirliliğine sebep oldukları gerekçesiyle 2006 yılından bu yana 423 deniz taşıtına yaklaşık 13 milyon TL tutarında para cezası kesti. Havadan ve denizden yapılan denetim ve uygulanan cezalar sayesinde denizi kirleten gemilerin sayısında önemli miktarda düşüş yaşandı. Yılda ortalama 10 bin geminin giriş yaptığı  İzmit Körfezi'nde ilk yıllarda yılda 90 civarında gemiye ceza kesilirken, 2016 yılında bu güne kadar 4 gemiye ceza kesildi. Ayrıca, denetimler sırasında kıyı tesislerinden, endüstriyel tesislerden veya limanlardan kaynaklı bir olumsuzluk tespit edildiğinde gerekli değerlendirmelerin yapılması hususunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bilgi veriliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.