Konak Belediyesi’nin liman planı itirazına isyan

Konak Belediyesi’nin liman planı itirazına isyan

Temmuz ayı meclis oturumunda konuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir şube Başkanı Yusuf Öztürk, Konak Belediyesi’nin ‘İzmir Kruvaziyer Liman Planı’na yapılan itiraz nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planları hakkındaki tartışmalar sürüyor. 

Planlar askından inerken geçen bir aylık sürede ‘İzmir Yük Limanı’ imar planına herhangi bir itiraz gelmedi. ‘İzmir Kruvaziyer Limanı planına’ ise Konak Belediyesi tarafından itiraz edildi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Temmuz ayı meclis oturumunda da Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi ve Konak Belediyesi tarafından yapılan itiraz gündem oldu.

Oturumda konuşan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, sözlerine 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimini lanetleyerek başladı. Demokrasi sınavından birlik içinde çıkıldığını dile getiren Öztürk, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin kalkınması için bu birliğin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZI ÇEKTİ

Başkan Öztürk konuşmasında Özelleştirme İdare Başkanlığı tarafından hazırlanan İzmir Alsancak Limanı’nın yeni imar planlarında Konak Belediyesi’nin itirazına isyan etti.
İlk çıkarılan imar planlarında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak belediyesi ve STK’lardan yapılan itirazların ÖİB tarafından incelenerek yeniden revize edilmişti. 

Öztürk, yeniden çıkan planlara Büyükşehir’den itiraz gelmezken, İzmir Kruvaziyer Limanı bölümü için Konak Belediyesi’nden itiraz gelmesine ateş püskürdü.

BİRİ BUNU BANA AÇIKLASIN! 

Öztürk, “Biz neyi bekliyoruz anlamıyorum. Biz neden kendi kendimize sıkıntılar yaratıyoruz?  İzmir senelerdir Körfez ÇED’ini bekledi. Uzun uğraşlardan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım’ın sıkı takibi sonucu sonunda çıktı. Daha neden birbirimizle kavgalıyız bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Biri bana bunu çıksın açıklasın” diye konuştu.

TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İTİRAZ DEĞİL BELEDİYE 

Öztürk, Konak Belediyesi’nin itiraza başta Sait Altınordu Meydanı’ndaki trafik sorununu gerekçe gösterdiğini ifade ederek, “Askıya itirazlar geldi bunu alıyorum. Özelleştirme itirazlara karşı cevap verdi, düzeltmelerde bulundu. Bunun artık son bulmuş olduğunu düşünüyorken yolcu limanına itiraz edildi. Trafik problemi gerekçe gösteriliyor. Bu trafik zaten var. Kaç senedir bunu yaşıyoruz? Bunun çözümü itiraz değil... Konak Belediyesi’nin mevduatlarla ilgili itirazı için belediyeyi suçlamıyorum. Ama belediyelerin yapabileceği bir konu varsa bunlar yapılabilmeli” diye konuştu. 

DAHA NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?

Öztürk sözlerine şöyle devam etti: Benim bildiğim tek şey senelerdir uğraşıyoruz. Bu noktaya gelinmesini anlayamıyorum. Biz bu sorunun çözülmesini istiyor muyuz istemiyor mumuyuz? Bu sadece İzmir’in değil Türkiye’nin problemidir. Bu liman için çalışmalar yapıldı.  Eğer biz bu limanı istiyorsak, biz daha çok denizin kullanıldığı temiz bir körfez istiyorsak daha neyi paylaşamıyoruz…  

İTİRAZDA NELER VAR?

Konak Belediyesi’nin ikinci itirazında Sait Altınordu Meydanı trafik sorunu ile beraber İzmir Kruvaziyer Limanı bölümünde otel ve ticari birimlerin yapılaşması limandan daha fazla olması, turizm alanı olarak ayrılan kısım, toplam inşaat alanının yüzde 56.72'sını  (34 bin metrekare) kaplaması, 30.50 metrelik bina yüksekliği, Tarihi Sit Alanı içindeki alan, Koruma Amaçlı  imar Planı niteliğine göre  düzenlenmemesi, 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Salhane Arkası  ve Salhane Bölgesi Uygulama imar Planları ile  bütünsellik içinde olmaması gibi maddeler yer aldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.