Komşu’nun krizi kruvaziyer turizmini vurdu

Komşu’nun krizi kruvaziyer turizmini vurdu

Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz sebebiyle Trabzon’a bu sene kruvaziyer turizmi kapsamında gelmesi hedeflenen 40 kruvaziyer gemiden ancak yarısı Trabzon’a gelebilecek.

Komşuda yaşanan ekonomik kriz sebebiyle Trabzon’a bu sene kruvaziyer turizmi kapsamında gelmesi hedeflenen 40 kruvaziyer gemiden ancak yarısı Trabzon’a gelebilecek. Trabzon’a gelecek kruvaziyer gemilerinde önemli bir azalma söz konusu diyen Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, ,"geçen yıl limanımıza gelen 40 civarındaki kruvaziyer gemisi bu yıl 19’a indi dedi.

GEMİ SAYISI 19'A İNDİ
Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş,konuyla ilgili bilgi vererek, Yunanistan’daki ekonomik krizin Trabzon için hayati önemi olan kruvaziyer turizmine büyük sekte uğrattığını belirtti. Müdür Ermiş,Kruvaziyer gemilerin kalkış noktalarının genellikle Yunan Limanları olduğunu hatırlatarak, “Kruvaziyer gemilerin planlaması günlük itibariyle yapılmıyor, seneler itibariyle planlanıyor. Kruvaziyer gemilerinin başlangıç noktaları İtalya ve özellikle Yunanistan’ın Atina Limanı’dır, Pire Limanı’dır. Bu nedenle Yunanistan’da sıkça grevler olması buradaki limanlarda organizasyonlarda yapılan aksamalardan ötürü bu sene Karadeniz’e çıkacak kruvaziyer gemilerde önemli bir azalma yaşandı.

Tabi ki bu düşüşler içerisinde Trabzon’a gelecek kruvaziyer gemilerinde önemli bir azalma söz konusu. Geçen sene limanımıza gelen 40 civarındaki kruvaziyer gemisi bu yıl 19’a indi. Yani Yunanistan’daki ekonomik kriz kruvaziyer gemilerinin seyahatlerini önemli oranda etkilemiş oldu” diye belirtti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.