Koluman, karbon ayak izi doğrulamasını alan ilk firma

Koluman, karbon ayak izi doğrulamasını alan ilk firma

Koluman Otomotiv, Türkiye genelinde bu prestijli doğrulamayı alan ikinci kuruluş ve otomotiv sektöründe ise bu sertifikayı alan ilk firma oldu.

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş., sürdürülebilirlik ve çevresel sorumluluk vizyonuyla sektörde bir ilke imza attı. Karbon Saydamlık Projesi - CDP (Carbon Disclosure Project) raporlaması kapsamında TÜRKAK Akreditasyonlu Kurumsal Karbon Ayak İzi Doğrulamasını almaya hak kazandı. Bu başarıyla, Koluman Otomotiv, Türkiye genelinde bu prestijli doğrulamayı alan ikinci kuruluş ve otomotiv sektöründe ise bu sertifikayı alan ilk firma oldu.

Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik kavramlarına verdiği öncelikle Koluman Otomotiv, belirlenen kategorilerdeki sera gazı salınımlarını şeffaf bir şekilde raporladı. Bu kategorilendirmeler; direkt emisyonlar, ithal enerjiden kaynaklı emisyonlar, taşımacılıktan kaynaklı emisyonlar, kullanılan ürün/hizmetten kaynaklı emisyonlar, ürün kullanımından kaynaklı emisyonlar ve diğer emisyonlar şeklinde gerçekleştirildi.

Koluman Otomotiv Genel Müdürü Cengiz Adak, Koluman Otomotiv'in yeşil dönüşüme verdiği önemi şu sözlerle ifade etti: "Sürdürülebilir bir gelecek için yeşil dönüşüme büyük bir önem veriyoruz. Bu vizyon doğrultusunda 'Green Team' kurarak tüm süreçlerimizi kontrol altına aldık. Amacımız, çevresel etkiyi en aza indirirken sektörde sürdürülebilirliğin öncüsü olmak."

Koluman Otomotiv'in bu adımı, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın en büyük nedeni olan sera gazı salınımlarını ölçümleyerek, sürdürülebilir bir geleceğe yönelik taahhüdünün ve sektörel liderliğinin bir göstergesi oldu.

CDP'nin saydamlık ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen Koluman Otomotiv, sektörde yeşil dönüşümün ve çevresel sorumluluğun öncüsü olmaya devam edecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.