Kolonsuz, en geniş depo sizinki olabilir

Kolonsuz, en geniş depo sizinki olabilir

Air Dome hava destekli alan kapatma sistemleri Broadwell ile Türkiye’de…

Çok geniş bir araziniz var. Ekonomik, çevreye duyarlı, imar ve inşa ruhsatlarıyla uğraşmadan büyük bir depo kurmak istiyorsunuz. Artık işiniz hiç de zor değil. Çünkü, KSN Lojistik aracılığıyla ülkemizde faaliyetlerine başlayan Broadwell Türkiye, çözümleriyle geldi.

Air Dome uygulamasının ilk kez Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için bir kompleks yapmak istemesiyle başladığını vurgulayan Broadwell Türkiye Genel Müdürü Orkun Karayel, “Çocukları sağlıklı bir ortamda eğlendirmeyi hedefliyorduk. Çin’de bir danışmanımız vardı, biz bunun üstünü kapatmak istiyoruz, bunu nasıl yaparız dedik. Çin’e gittik, 8 bin metre kapalı alan, 22 metre yüksekliğinde bir yeri gezdim. Burada mısır depoluyorlar. Kolonsuz 8 bin metrekare bir alan gözünüzün önüne getirin! Air Dome kolonsuz olduğu için hiçbir şekilde bir alan kaybı yaşanmıyor. Sistem havayla şişiyor, şişme tamamlanınca kompresörler duruyor. Ne zaman ki, bir hava kaybı söz konusu oluyor, o dakika kompresörler devreye giriyor ve şişmeye başlıyor” sözleriyle ilk uygulamanın öyküsünü aktardı.

air-dome-2.jpg

ÇİFT KATTA İKLİMLENDİRME DE YAPILABİLİYOR
Air Dome’un şimdilik soğuk hava deposu olarak kullanılmayacağını, ancak bunun dışında her türlü kullanıma hazır olduğunu vurgulayan Karayel şöyle devam etti: “Ürün, tek kat ve çift kat olarak yapılıyor. Tek kat olduğunda herhangi bir yalıtım sistemi olmuyor. Çift katta ise iklimlendirme bile yapabiliyorsunuz. Yani, içerinin havasını belli bir derecede tutabiliyorsunuz. Çift katta metrekare maliyeti biraz daha farklı oluyor. Bu da metrekarede 20-25 dolar gibi yansır.”

METREKARESİ 165 DOLAR
Yapılacak işin şekline göre maliyetlerin değişebildiğini ifade eden Karayel, “Şu andaki satış fiyatı metrekaresi 165 dolar. Balıkesir Belediyesi’nin 4 bin 600 metrekarelik siparişini 3.5 ayda teslim ettik. Ama bana aynı ölçüyü ne kadar sürede teslim edersin diye sorarsanız yine 5 ay derim. Çünkü, burası Türkiye. Şu anda da 23 Nisan’da yetişmesi gereken 5 bin 600 metrekarelik ürünümüzü Antalya’da kuruyoruz. Air Dome büyük alanların hızlı, ekonomik, çevreye duyarlı, imar ve inşa ruhsatlarına gerek duyulmadan kolonsuz en geniş depolama alanını sağlar” diye konuştu.

air-dome-orkun-karayel.jpgSATIR BAŞLARIYLA AIR DOME
Şimdiye kadar inşa edilen en büyük kolonsuz Air Dome 127 bin metre kare. Bu da 25 futbol sahası büyüklüğü anlamına geliyor.

İstenilen renk seçeneği, logo ve baskı uygulamaları yapabiliyorsunuz.

Elektrik, mekanik ve iklimlendirme sistemleri birbirine entegre. Sistemin uzaktan takip ve kontrolü yapılabiliyor.

Otomatik çalışan havalandırma sistemiyle kapalı alanda sürekli filtrelenmiş taze ve temiz hava bulunuyor.

Yağmur suyu paneli ve güneş paneli montajına uygun.

Patentli ve enerji tasarruflu aydınlatma sistemi mevcut.

Air Dome’un kumaşı, kendini temizleme yeteneği olan, aşınma ve yanmaya dayanıklı 20 yıl garantili. Alevle temas etmeden tutuşmuyor. Alevle temas bittiğinde ise sönüyor.

Broadwell, dünyada tek patentli halat bağlama sistemine sahip firma

KULLANIM ALANLARI
Hastane ve acil sağlık hizmetleri

Askeri projeler

Sanayi

Lojistik depolar

Spor – eğlence

Fuar – gösteri

Tarım – sera

Madenler

Liman – silo

Selçuk ONUR – Lojistik Ekipmanlar Dergisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.