Kocaeli’nde çocuklar MobileKids ile eğlendi

Kocaeli’nde çocuklar MobileKids ile eğlendi

Mercedes-Benz Türk ve TEGV işbirliği ile hayata geçirilen trafik eğitim projesi MobileKids, eğitim aracı Trafik Ateşböceği ile bu yıl tekrardan 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı'ndaki yerini aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında binin üzerinde çocuk MobileKids Trafik Ateşböceği’ni ziyaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7‘ncisi düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı, binlerce ziyaretcinin katılımı ile çocuklara unutulmaz dakikalar yaşattı. Fuarın en çok ilgi gören etkinliklerinden birisi de Mercedes-Benz Türk ve TEGV işbirliği ile hayata geçirilen MobileKids trafik eğitimine ait Ateşböceği aracıydı. 1.000’in üzerinde çocuğun ziyaret ettiği MobileKids aracında, çocuklar birbirinden farklı etkinlikler ile trafik konusunda bilgilenmenin yanı sıra eğlenceli anlar yaşadı.

Geçtiğimiz yıl da Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı‘nda yer alan MobileKids eğitim aracı, fuarın ardından Türkiye’deki yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Artvin’in Arhavi ilçesinde eğitimlerine devam edecek olan Trafik Ateşböceği‘nin bir sonraki durağı ise Erzurumlu çocuklar olacak.

MOBİLEKİDS ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞIYOR
Mercedes-Benz Türk ve TEGV işbirliği ile Şubat 2013’de 7- 14 yaş arası çocuklara trafik eğitimi vermek amacı ile hayata geçirilen MobileKids Trafik Eğitim Projesi, proje için özel olarak hazırlanan mobil eğitim aracı Trafik Ateşböceği ile “Çocuklar Yollarda” sloganıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ilköğretim okullarındaki çocuklara trafik eğitimi vermeye devam ediyor. Mercedes-Benz Türk bu proje ile Türkiye’nin her köşesindeki çocuklara ulaşmayı hedefliyor.

KÜRESEL TRAFİK EĞİTİMİ PROGRAMI
TÜRKİYE’DEKİ ÇOCUKLARLA BULUŞUYOR

MobileKids Trafik Eğitim Projesi’nin amacı, ilköğretim çağındaki çocukların trafik bilgisi ve farkındalığını artırmak, trafik ile ilgili kavram, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlanıyor. Trafik Eğitim Programı etkinlikleri, bu program için özel olarak üretilen tematik ateşböceğinde gerçekleştiriliyor. Trafik Ateşböceği, çocukların program içeriklerini uygulayabilecekleri özel donanım ve malzemeye sahip. Eğitim programı,  Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler’in küresel düzeyde, birçok ülkede uyguladığı trafik eğitim programı “MobileKids” programından uyarlanarak geliştirildi.

Program, temel trafik kavramları, trafikte dikkat, trafik kuralları, karşıdan karşıya geçme ve trafikte özel durumlar gibi bölümlerden oluşmakta ve bu konularda çocukların yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Eğitim etkinlikleri, ilköğretim okullarında okul bahçelerine yerleştirilen Trafik  Ateşböceği’nde gerçekleştiriliyor. Ziyaret edilen okullarda her çocuk 6 saatlik trafik eğitimi alıyor. Program ayrıca çocukların yaz mevsiminde de eğitime katılabilecekleri şekilde zenginleştirildi. 

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.