"Kim diye sorsalar Binali Bey derim"

"Kim diye sorsalar Binali Bey derim"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerde rakibi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın gönlünden geçen başbakan olduğunu dile getirdi.

Ege TV’de kent gündemini değerlendiren Kocaoğlu, ’Binali Yıldırım başbakan olursa İzmir’e etkisi ne olur?’ sorusuna, “Tercih hakkım olsa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın ismini söylerim” diye karşılık verdi.

İzmir’in lehine olur

Kocaoğlu, “Benim mevcut hükümette en çok tanıdığım, en çok görüştüğüm isim Sayın Binali Yıldırım’dır. Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey’in başbakan olması, mutlaka İzmir’in lehine olacaktır. Binali Bey başbakan olursa, İzmir’e mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir. Tabii ki Ak Parti’nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar ’Kim olsun’ diye, ’gönlümden geçen isim, Binali Bey’ derim” dedi.

CHP’de de Binali Yıldırım gibi kendisinin de genel başkan olma hedefi olup olmadığı ya da teklif gelmesi durumunda ne yanıt vereceği sorusuna da yanıt veren Kocaoğlu, “Böyle bir hedefim yok. Ailem Osmanlı’dan bu yana siyaset yapıyor.

Ben dördüncü kuşağım. Bizde hep yerel yöneticiler olmuştur. Ben bulabileceğim, görebileceğim en onurlu görevdeyim. Bana bundan büyük rütbe, onur, şeref olmaz” diye konuştu.

MİLLİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.