Kayseri'de Beyazşehir-İldem hattı açıldı

Kayseri'de Beyazşehir-İldem hattı açıldı

2009 yılında dünyanın en modern toplu taşıma sistemiyle Kayserililer'i tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, modern taşımacılığı yeni hatlarla yaygınlaştırıyor....

Kayseri'de Beyazşehir-İldem hattı açıldı

2009 yılında dünyanın en modern toplu taşıma sistemiyle Kayserililer'i tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, modern taşımacılığı yeni hatlarla yaygınlaştırıyor.

Raylı sistemin Beyazşehir Ildem hattı, Ildem Pazaryeri'nden düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene ilgi büyüktü. Başkan Mehmet Özhaseki, raylı sistemin maliyetinin yaklaşık 1 katrilyonu bulduğunu belirtti ve Kayseri'nin Türkiye'nin en iyi toplu ulaşımına sahip olduğunu söyledi.

Raylı Sistem Beyazşehir-Ildem Hattı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Ak Parti Kayseri milletvekili Ismail Tamer, Vali Vekili Davut Haner, Ak Parti Il Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

BİR KATRİLYONLUK YATIRIM

Törende yaptığı konuşmada Kayseri'de raylı sistemin serüvenini anlatarak sözlerine başlayan Başkan Mehmet Özhaseki, modern dünya şehirlerinde trafiğin tek çözümünün toplu taşıma araçları olduğunu söyledi. Kayseri'yi raylı sistemle 2009 yılında tanıştırdıklarını hatırlatan Başkan Özhaseki, "2009'da 17 kilometrelik ilk hattı açtık. Şehir doğuya geliştiği için Raylı Sistem Hattının buralara kadar uzanması gerekiyordu. Ikinci etap 10 kilometrelik hattın açılışını bugün yapıyoruz. Üçüncü etap Erciyes Üniversitesi hattını 15 Şubat'ta açacağız. Dördüncü etap 15 kilometrelik Talas-Anayurt hattına bu yıl başlayacağız. Bu yatırımlar neredeyse bir katrilyon lirayı buluyor" dedi.

TOPLU ULAŞIMDA KAYSERİ FARKI

Kayseri'nin toplu taşımacılıkta Türkiye'nin en iyisi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, minibüsleri, el arabalarını kaldıran tek şehrin Kayseri olduğunu söyledi. Başkan Özhaseki sözlerinin sonunda kazasız belasız yolculuk temennisinde bulunarak, Raylı Sistemin Beyazşehir ve Ildem'e hayırlı olmasını diledi.

Kayseri Milletvekili Ismail Tamer, "Raylı Sistem'in mimarı olan Başkan Özhaseki'yi tebrik ediyorum" derken, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Özhaseki'ye şehri bütünleştiren en çağdaş ulaşım aracını halkın hizmetine sunduğu için teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Arif Emecen ise Raylı Sistem'le 2014 yılında 32 milyon kişi taşımayı hedeflediklerini ve yapılan araştırmalarda Raylı Sistem'den memnuniyet oranının yüzde 97 olduğunu söyledi.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.