Kayıp bagajda düşüş rekoru

Kayıp bagajda düşüş rekoru

SITA Kayıp Bagaj Raporuna göre, 2016 son on yılın en az bagaj kayıplarının yaşandığı yıl oldu.

Sektöre bilgi teknolojisi sistemleri sağlayan Cenevre merkezli SITA şirketinin yaptığı araştırmaya göre, 2016 yılı en az bagaj kayıplarının yaşandığı yıl oldu. SITA Kayıp Bagaj Raporu’na göre 2007 yılından bu yana, havayolu ve havalimanları tarafından teknolojilere yapılan yatırım ve iyileştirmeler nedeniyle kayıp bagaj oranı yüzde 70 azaldı.

Geçen yıl her 1.000 bagajdan sadece 5.73’ü kayboldu, bu oran bir önceki yıla oranla kayıp bagaj sayısında %12.5 düşüş anlamına geliyor.2018 yılından itibaren kayıp bagaj sayısının minumuma inmesi bekleniyor zira Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA), bunun için önemli bir adım attı. Resolution 753 adı verilen bagaj takip sistemi, hem havayolları hem de yolcular tarafından kullanılabilecek. Yolcu cep telefonuna indireceği uygulamayla bagajını an ve an takip edecek. IATA’nın verilerine göre, şu an mobil uygulamalarla bu hizmeti veren şirketlerin oranı yüzde 10. Hedef, 2018 sonuna kadar sektörün tamamen mobil uygulamaya geçmesi.

Kayıp bagaj oranındaki düşüşe rağmen kayıpların havacılık endüstrisine maliyeti hala çok yüksek. 2016 yılında kayıp bagajın havayollarına maliyeti 2.1 milyar doları buldu. Bagaj kayıplarının % 47’si aktarmalı uçuşlarda yaşanıyor.

kokpit.aero

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.