Katar'ın LNG’sini Türkler taşıyacak

Katar'ın LNG’sini Türkler taşıyacak

Katar’a yönelik Körfez ablukası nedeniyle ülkenin yılda milyarlarca dolar gelir elde LNG ticaretinin geleceği de tartışılmaya başlandı. Türk bandıralı gemiler LNG’yi Katar'dan alıp Türkiye’ye ve dünyanın diğer ülkelerine taşıyacak.

Bu noktada, Katar’ın 2015’in son ayında Türkiye ile imzaladığı Deniz Taşımacılığı Anlaşması'nın bu ticarete can simidi olacağı ifade ediliyor. Anlaşma, o dönem Ulaştırma Bakanı olan Binali Yıldırım ile Katar Ulaştırma Bakanı Jassim bin Saif al Sulaity arasında 2 Aralık 2015’te Doha’da imzalanmıştı.

Dünyaya taşıyacak

Anlaşma yürürlüğe girdiğinde iki ülke birbirinin gemi adamı belgelerini karşılıklı olarak tanıyacak, ticari denizcilik faaliyetlerine katkı sağlanacak ve mürettebata vizesiz karaya çıkma hakkı getirilecek. Anlaşmayla her iki ülkede seyrüsefere açık ticari limanları arasındaki ticaret yolculuğunun yanı sıra üçüncü ülkelere de taşımacılık yapma hakkı getirildi. Böylece Türk bandıralı gemiler Katar’ın en önemli servetlerinden biri olan LNG’yi Katar limanlarından alıp Türkiye’ye ve dünyanın diğer ülkelerine taşıyabilecek.

Kaynak: Yeni Akit

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.