“Karşılıksız hizmet seks kadar değerlidir, biz de karşılıksız hizmet ettik”

“Karşılıksız hizmet seks kadar değerlidir, biz de karşılıksız hizmet ettik”

İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan, Tamer Kıran’ın adaylık açıklamasından sonra yaptığı konuşmada “Görevimizi layığıyla yaptık. Hizmet etmek en az seks kadar değerli ve önemlidir. Ama birinin süresi belirli, diğeri ise sonsuzdur” dedi.

İMEAK DTO seçimlerinde başkanlık yarışmasına Tamer Kıran da dahil oldu. Aynı zamanda birlikte yer aldığı yönetim kurulunda bulunan Tamer Kıran’ın adaylık açıklamasından sonra kapanış konuşması yapan Başkan Metin Kalkavan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Kazandığında ilk ben tebrik ederim. Tamer aday olmazsa ben onun idealinden şüphe ederdim” diye sözlerine başlayan Kalkavan, şöyle devam etti: “Başkanlığı da çok başarılı yapacağına inanıyorum. Daha önce tehditler, kovalamacalar, sıraların üzerinden atlamalardan bugünlere geldik. Keyifli bir yarış yapacağız. Yapacaklarınızı anlatın. Oy isteyin, ama tehditle ben şunu yaptım bana oy ver demeyin. Görevimiz, yapıyoruz. Hizmet etmek en az seks kadar değerli ve önemlidir. Karşılıksız iyilik bambaşka bir şeydir. Eğer hizmet karşılıksız yaparsanız çok değerlidir. Ama birinin süresi belirli, diğeri ise sonsuzdur ve insana çok büyük keyif verir” diye konuştu.

“Erkan Dereli’ye Meclis Başkanlığı teklif etmedim”

Kıran Ailesi’nin son zamanlarda başarılı işlere imza atan bir aile olduğunun altını çizen Metin Kalkavan, “Gökhan ile uzun yıllardır çok düzenli çalıştık. Recep Düzgit’in konuşmasına bakıyorum. Peki, 2 ay önce yapılan konuşmaya nasıl bakacağız? Seçim olmadan keyif yok. Biz kimseyle pazarlık etmedik, anlaşma da yapmadık. Kimsenin iradesine ipotek konulamaz. 4 yıl önce Erkan Bey ile el sıkışmışız.  Yok, Meclis Başkanlığı vermişim. Benim öyle bir yetkim yok. Ben Meclis Başkanlığı veremem ki, seçimden sonra yönetim verir. Bizim mottomuz değişim, uyanma ve kurtuluş. Değişimin babasını 15 yıldır yapıyoruz. Ama yönetim kurulunda dahi bunun farkında olmayanlar olmuş. Ben devletçiyim. Devletimin aleyhinde hiçbir şeyi yapmam ve tartışmasına girmem. Kanunlara aykırı hiçbir şeyi istemem. Herkesin beni sevmesini beklemiyorum. Bu zaten işin doğasına aykırıdır.”

‘Devlet, üstünü çizdi’ söz konusu değil

Seçim sürecinde çok keyifli bir dönem yaşayacaklarına vurgu yapan Başkan Kalkavan, “Yarışma hakkımızı kullanırız ama en küçük bir terslik yaşamayacağız. Ben de güzel yaş alıyorum ama artık ağabeylik devri kapanmalı. ‘Devlet üstünü çizdi’ diye bir şey söz konusu değil. Çıkarsınız aday olursunuz, karıştırmamak lazım. Her şey emanet. Birileri gelecek, buralar ilelebet kalınacak yerler değil. Hiç yalan söylemedim. Ben de sallardım 10-20 bin. Bu sektör, tarihin en önemli seçimini yapacak. Değerler, özellikle 15 Temmuz’dan sonra çok değişti. Biz eğitimde ticareti hiçbir zaman kabul etmedik. Biz de bilirdik devletten 50 yıllığına yer kiralamasını. Ama tam tersini yaptık” ifadelerine yer verdi.

“FETÖ davasına müdahil olacaktık ama Başkan gündemden çıkarmış”

Metin Kalkavan, sözlerinin devamında Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nu kastederek, “Sayın Başkanım niçin gündemden çıkarma gereğini duydu bilmiyorum ama bizim FETÖ davasına müdahil olma hakkımız ile ilgili bölümü konuşamıyoruz” deyince Meclis Başkanı  Cengiz Kaptanoğlu devreye girerek, “Yok yok geçen hafta onun kararını aldık. Ama sizin sekreterya atlamış. FETÖ’ye biz de sizin kadar karşıyız. Müdahil olmayı biz de isteriz. Oradaki görev yapan arkadaşlara sor” dedi. Bunun üzerine Kalkavan da, “O halde özür dilerim. Bu ülkenin bir numaralı konusu PKK filan değil FETÖ’dür. Bunla mücadelede de destek olmak zorundayız” açıklamasını yaptı. 

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.