Karsan Çinli ‘J10’ için imzayı attı

Karsan Çinli ‘J10’ için imzayı attı

Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding (ZYBT) ile Karsan arasında J10’un yanı sıra diğer Karsan ürünlerinin Çin’de üretilmesi amacıyla...

Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding (ZYBT) ile Karsan arasında J10’un yanı sıra diğer Karsan ürünlerinin Çin’de üretilmesi amacıyla yeni bir şirket kurulmasını da kapsayan ek anlaşma imzalandı.

Çinli Wuhan Zhong Yuan Bang Tai Investment Holding (ZYBT) ile Karsan arasında J10’un yanı sıra diğer Karsan ürünlerinin Çin’de üretilmesi amacıyla yeni bir şirket kurulmasını da kapsayan ek anlaşma imzalandı. Bu ek protokole göre J10’un ilk test üretimi 1 Ocak 2016’da başlayacak.

Seri üretim 2016’da

İki şirket arasında daha önce imzalanan protokolün devam niteliğindeki ek anlaşma, Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ile ZYBT Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Xuexin tarafından imzalandı. İmzalanan ek protokolle konuyla ilgili yürütülecek planlama, yatırım ve üretim hazırlık çalışmaları detaylandırıldı. Buna göre 15 Ekim 2014’e kadar ortak üretim anlaşmasının imzalanması, deneme üretimine 1 Ocak 2016’da başlanması ve 1 Mart 2016’da da seri üretime geçilmesi hedefleniyor. Üretim ilk yıl yaklaşık 10 bin adet olacak ve kısa vadede 20 binin üzerine çıkabilecek. Karsan, kurulacak üretim şirketinde ortak da olacak.

Yönetim Kurulu Başkanı Kıraç, “Bu Ek Protokol’ün önemi, Türk otomotiv sanayinin kendine ait bir ürününün fikri mülkiyet haklarının ve teknolojisinin transferi ile dünyanın en büyük pazarı ve üretim merkezi olan Çin’de üretilmesi konusunda öncülük yapmasıdır” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.