Kariyer Port’tan liman simulasyon eğitimi

Kariyer Port’tan liman simulasyon eğitimi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla açılan Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi, liman işletmeciliğine yönelik simülasyon eğitimleri verecek.

Kocaeli Sanayi Odası bünyesinde kurulan Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi açıldı. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katıldığı bir törenle hizmete sunulan merkez, istihdama katkı sağlayacak. Merkezde, Türkiye’deki liman işletmelerinin büyük çoğunluğunun bulunduğu Kocaeli’de; hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri verilecek.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Mali Destek Programı çerçevesinde, Kocaeli Sanayi Odası ve TÜRKLİM iş birliği ile hazırlanan Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi projesinin toplam bütçesinin 1 milyon 38 bin lira olduğu bildirildi. Bütçenin MARKA tarafından desteklenecek olan miktarı 682 bin 195 lira olurken, projenin süresinin ise 12 ay olduğu kaydedildi.

Limancılık eğitimi 

Merkezdeki pratik eğitimler kapsamında, liman işletmeciliğine yönelik simülasyon eğitimleri verilecek. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi ile ihtiyaç duyulan nitelikli istihdamı karşılamak amacıyla, yalnızca mevcut çalışanlara değil, bu alanda çalışmak isteyen kişilere de eğitimler düzenlenecek. İstihdama katkı sağlayacak merkezin eğitimleri, Kocaeli Sanayi Odasında yapılacak.

Kaynak: www.sanayigazetesi.com.tr

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.