Kargolar için İstanbul'da alternatif yollar arıyoruz

Kargolar için İstanbul'da alternatif yollar arıyoruz

Paketi alıcıya tam vaktinde yetiştirmek için zamanla yarışan Sürat Kargo, trafik çilesinin her an yaşandığı İstanbul gibi büyükşehirlerde alternatif...

Paketi alıcıya tam vaktinde yetiştirmek için zamanla yarışan Sürat Kargo, trafik çilesinin her an yaşandığı İstanbul gibi büyükşehirlerde alternatif güzergahlar arıyor. Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, trafiğin yanında artan akaryakıt fiyatlarından da şikâyetçi. Sağırlı, her gün borsa takip eder gibi akaryakıt fiyatlarını incelediklerini belirterek, "Bütçenin yüzde 15'i yakıt harcamalarına gidiyor" dedi.

Türkiye'de yaklaşık 2,5 milyar liralık kargo pazar payının yüzde 9'luk dilimine sahip olan Sürat Kargo, sektördeki payını artırmayı hedefliyor. 2011 yılında yüzde 40 büyüme yakalayan firma, bu yıl sonuna kadar 622 olan şube sayısını 670'e çıkarmak istiyor. Kargoculuk sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, 5 yıllık vadedeki planlarının pazar paylarını yüzde 22'ye çıkarmak olduğunu ifade etti. Kargo sektörünün özellikle coğrafi koordinatları sebebiyle Türkiye'de yükselen önemli alanlar arasında yer aldığını söyleyen Sağırlı, "Bu sektör Türkiye'de henüz istenilen seviyeye gelmemiş olmasına rağmen Türkiye'de büyüme potansili oldukça yüksek bir alan" dedi.

En büyük sorunlarından birinin kargoculuk sektörüne ait yasal düzenlemelerin yetersiz olduğunu vurgulayan Sağırlı, her geçen gün gelişim kaydeden sektör için yasal altyapı çalışmalarının hızlandırılması gerekliliğinin altını çizdi. Genel Müdür, sektörün bir diğer önemli sorununun da sürekli olarak ve yüksek oranda artış gösteren akaryakıt fiyatları olduğunu kaydediyor. Her gün borsa gibi ham petrol fiyatlarını takip ettiklerini belirten Halis Sağırlı, bu sebeple bütçelerinde akaryakıta ayırdıkları giderde yüzde 15'e varan opsiyon bıraktıklarını ifade ediyor. Trafik durumunun da kargoculuk sektörü için önemli bir faktör olduğuna değinen Sağırlı, trafik sorunları sebebiyle İstanbul'da kargoculuğun daha da zor olduğunu kaydediyor. İstanbul'da yaşanan trafik sorununa alternatif yollar bularak çözüm üretmeye çalıştıklarını söyleyen Sağırlı, kargo paketlerini zamanında adresine ulaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Kargoculuk faaliyetlerine 2003 yılında başlayan Sürat Kargo'nun 81 il merkezini ve büyük ilçeleri kapsayan yaygın bir şube ağı bulunuyor. Bugüne kadar toplam şube sayısı 622'ye ulaşan Sürat Kargo, ayrıca 19 bölge müdürlüğü, 24 aktarma merkezi ile müşterilerine hizmet veriyor. İstihdam ettiği 5 bine yakın personel ile 2011 yılında yüzde 40 büyümeyi yakalayan Sürat Kargo, 180 milyon lira ciroya ulaştı. Kargoculuk hizmetinin dışında lojistik, kurye ve sigorta sektöründe de hizmet veren Sürat Kargo, lojistik hizmetlerini daha da geliştirerek ayrı bir şirket çatısı altında yürütmeyi planlıyor. Yurtdışına ise uluslararası bir firma ile partner olarak dünyanın 228 ülkesine hizmet veren Sürat Kargo, ilerleyen dönemlerde şube açarak yurtdışına doğrudan açılmayı planlıyor.

KURYEYİ İNTERNETTEN ÇAĞIR, PAKETİ EVDEN GÖNDER

Gelişmiş teknolojik altyapıya sahip Sürat Kargo, son 2 yıl içerisinde teknolojik yatırımlara 3 milyon lira harcama yapmış. Kargo sektöründe yazılımını kendisi yaparak online program kullanan ilk firma olduklarını ifade eden Sürat Kargo Genel Müdürü Halis Sağırlı, şimdilerde 2 bin adet yeni el terminali ile daha iyi hizmet sunmaya hazırlandıklarını belirtti. Kapıya gelen kargo görevlisi el terminali sayesinde müşteri bilgilerini online olarak kaydedebilecek ve ulaştırma bilgilerini anında müşteri ile paylaşabilecek. Sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan şirketin müşterilerinin taleplerini de dikkate alarak geliştirdiği yenilikler arasında kargoculuk sektöründe ilk olarak kullanılan çevreye verilen zararı en aza indiren çevreci poşet, 2007 yılında Tüketicileri Koruma Derneği'nce Tüketici Kalite ödülü verilen kargo teslim bilgisinin SMS yoluyla iletim hizmeti ve yakın zamanda uygulamaya konan hediye kutusu şeklindeki paketleme hizmeti yer alıyor. Sürat Kargo'nun şimdilerdeki favori uygulaması ise 'web'den ara ve web'ten kurye çağır'. Bu uygulamalar sayesinde müşterilerinin şubelere gelmesine gerek kalmadan kapıdan kurye teslim almak suretiyle hizmet sunuyor.

ZAMAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.