Karamehmet'e Selin-K darbesi

Karamehmet'e Selin-K darbesi

 Doğalgaz ve elektrik dağıtım özelleştirmelerinde 100 milyon doları aşkın teminatını yakan Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Grubu,...

 

Doğalgaz ve elektrik dağıtım özelleştirmelerinde 100 milyon doları aşkın teminatını yakan Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Grubu, bu kez de petrol sektöründe büyük bir krizle karşı karşıya geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ( EPDK), Çukurova Grubu şirketlerinden Anadolu Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık'ın İstanbul-Ambarlı'da bulunan Selin-K adlı tankerin depolama lisansını iptal etti. Anadolu Taşımacılık'ın depolama faaliyetleri durdu. Anadolu Taşımacılık, İstanbul Boğazı'ndan transit geçiş yapan yabancı bayraklı gemilere akaryakıt temin ediyordu.

Anadolu Taşımacılık, EPDK, Maliye ve Denizcilik Müsteşarlığı arasında mekik dokumaya devam ediyor. EPDK kaynakları, Anadolu Taşımacılık'ın, lisans uzatımı için öngörülen koşulları ve aranan belgeleri henüz tamamlayamadığını belirtti.

Türk bayraklı 29 bin DWT'luk, 178 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki Selin K gemisi Anadolu Taşımacılık'ın bayrak gemisi olarak lanse edilirken şirket faaliyetlerinin büyük bir kısmı bu gemi sayesinde yürütülüyor. Anadolu Taşımacılık Selin K gemisi ve toplamda 28 bin metrik ton kapasiteye sahip 11 adet barge ile 20 limanda gemilere yakıt ve yağ temin ederek faaliyetini sürdürüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.