Karamehmet 3 gemi aldı, 2 daha sipariş verdi

Karamehmet 3 gemi aldı, 2 daha sipariş verdi

2000 yılında 8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 30 iş insanı arasına giren, bu rakama ulaşan tek Türk olan Çukurova Holding’in patronu Mehmet Emin Karamehmet, adını denizlerde büyütüyor.

23 yıl önce Forbes listesine girdiğinde, Elon Musk, Carlos Slim, Jeff Bezos gibi dünyaca ünlü milyarderlerin listelerde aşağı sıralarda bulunduğu, hatta birçoğunun listeye giremediği zenginler liginin Türk oyuncusu Karamehmet’in bilindiği üzere İsviçre merkezli Advantage Tankers adlı bir şirketi var. Mehmet Emin Karamehmet’in kızı Gülsün Nazlı Karamehmet Williams’ın yönettiği bu şirket, son yıllarda verdiği gemi siparişleri ile denizcilik dünyasının parlayan yıldızı olmuş durumda.

NİSAN'DA 3 GEMİ SATIN ALMIŞTI

Bu yılın nisan ayında ikinci el piyasasından 3 Panamax tipi gemi satın alan Advantage, Güney Koreli K Shipbuilding’e 2 yeni gemi siparişi daha verdi. Yeni gemiler için Koreli şirketle anlaşmayı imzalayan Karamehmet’in şirketi Advantage, bunun için 153 milyon dolar ödeyecek. Bu da yaklaşık bugünün kuruyla 4.5 milyar TL anlamına geliyor.

615 BİN VARİL BENZİN TAŞIYOR

LR1 ürün tankeri olarak bilinen gemiler, 73.400 dwt'luk kapasiteye sahip. Uzun Menzilli (LR) sınıfı gemiler, hem rafine edilmiş ürünleri hem de ham petrolü taşımak için kullanılıyor. Küresel tanker filosunda en yaygın gemi olarak bilinen bu araçlar, 345.000 varil ile 615.000 varil arasında benzin (14,5-25,8 milyon galon) veya 310.000 varil ile 550.000 varil arasında ham petrol taşıyabiliyor.

KAYNAK: Gökmen Mert KURAL – PATRONLAR DÜNYASI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.