Karadeniz'de kruvaziyer turizmi hamlesi

Karadeniz'de kruvaziyer turizmi hamlesi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'pun da aralarında bulunduğu Karadeniz'e kıyısı olan 4 ülkenin ticaret odaları temsilcileri,...

Karadeniz'de kruvaziyer turizmi hamlesiSamsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'pun da aralarında bulunduğu Karadeniz'e kıyısı olan 4 ülkenin ticaret odaları temsilcileri, Kruvaziyer Platformu anlaşmasına imza attı.

Karadeniz Kruvaziyer Platformu, Karadeniz'e kıyısı olan 4 ülkenin ticaret odaları ve liman işletmeleri işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda kuruldu Karadeniz Kruvaziyer Platformu, Trabzon'un yanı sıra Rusya Federasyonu'nun Sochi, Gürcistan'ın Batum ve Ukrayna'nın Yalta şehirlerinin ticaret odaları ve liman işletmeleri işbirliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda kuruldu.

STSO BAŞKANI MURZİOĞLU DA KATILDI

Platformun, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) düzenlenen kurulum toplantısı ve protokol imza törenine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldınm, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Türkiye Seyahat Acentalan Birliği Karadeniz Bölge Başkanı Suat Gürkök ve diğer ilgililer katıldı.

VALİ ÖZ: GÜZEL GELİŞMELER

Öz, burada yaptığı konuşmada, kültür, tarih ve doğal güzellik olarak dört şehrin birbirinden aynlmayacak özellikte olduğunu belirterek, "Komşu ülkelerimizle hükümetler düzeyinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler konusunda her geçen gün önemli ve güzel gelişmeler yaşıyoruz" dedi. Karadeniz Havzasını paylaşan ülkelerin bazı illerinin ekonomik, kültürel ve son yıllarda artan şekilde de turizmde işbirliği konusunda önemli potansiyeli olduğunun görüldüğünü ifade eden Öz, "Son yıllarda turizmde hem turist sayısı hem de turizm destinasyonları açısından hızlı bir gelişmenin olduğunu görüyoruz. Gücümüzü birleştirirsek, bu konuda platformun taraftan olan bütün şehirlerimiz mutlaka kazançlı çıkacaktır" diye konuştu.

35 MİLYAR DOLARLIK PİYASA DEĞERİ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldınm ise kruvaziyer turizminin bölgenin yanı sıra Karadeniz Havzası için de yeni bir olgu olduğuna dikkati çekerek, şunlan kaydetti: "Karadeniz Havzası bu alanda yeni olmasına rağmen, gelecek vaat eden kruvaziyer turizminde ön plana çıkacak çok önemli bir destinasyon, cazibe merkezi olmaya aday. Dünyada 1950'lerde başlayan kruvaziyer turizmi günümüzde çok önemli potansiyele ulaştı ve her yıl yüzde 10 büyüme sağlamaktadır. 2013 yılı verilerine baktığımızda, 16 milyon turistin bu turizm şeklini tercih ettiğini ve yaklaşık 35 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştığını görmekteyiz."

MURZİOĞLU: TURİZME IŞIK TUTACAK

STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da konuşmasında, tarih ve bereket kokan Trabzon'dan kruvaziyer turizminin ilk adımının atılmasından büyük memnuniyet duyduğunu anlatarak, atılan bu adımın gelişecek olan turizme ışık tutması temennisinde bulundu.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.