Karadeniz Holding'ten Erol Yücel'e jest

Karadeniz Holding'ten Erol Yücel'e jest

Dünyanın en büyük enerji gemisi (Power Ship) filosuna sahip Karadeniz Holding, bir vefa örneği göstererek, Norveç'den yeni aldığı OBO tipi M/T SKS TYNE isimli tankere, Türkiye Denizcilik Meclis Başkanı Erol Yücel'in ismini verdi.

2009 yılında Power Ship projesini hayata geçirerek, 6 yılda enerji gemisi sektöründe dünya lideri haline gelen Karadeniz Holding, yeni satın aldığı ikinci el OBO tipi M/T SKS TYNE isimli ham petrol taşıyıcı tankere, Türk Armatörler Birliği Başkan Vekili ve Türkiye Denizcilik Sektörü Meclis Başkanı Erol Yücel'in ismini vererek bir vefa örneği gösterdi.

Türkiye'de OBO tipi gemi işletmeciliğinde marka isim olan ve bir zamanlar Türkiye'nin en büyük OBO gemisi filosuna sahip armatörü Erol Yücel'in ismini yeni aldığı gemiye veren Karadeniz Holding iyi bir tüccar olmakla birlikte, vefakar bir şirket olduğunu da göstermiş oldu.

BROKERLİĞİNİ SPOT DENİZCİLİK YAPTI

Karadeniz Holding tarafından satın alınan M/T SKS TYNE ve ikiz olan M/T SKS TANA isimli aframax tipi OBO gemilerinin brokerliğini Spot Denizcilik şirketi yaparken, gemilerin toplam maliyetinin 14 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgiye göre; Norveç merkezli KGJ OBO & Tankers Şirketinin mülkiyetinde olan 1996 yılında Güney Kore Huyundai Tersanesi'nde inşa edilen, 244 metre boyunda, 42 metre genişliğinde ve 109 bin 891 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T SKS TYNE ve M/T SKS TANA isimli Aframax OBO tipi petrol taşıyıcı tankerler mayıs ayında 14 milyon dolara Karadeniz Holding'e satılmış ve gemilerin  brokerliğini Spot Denizcilik Şirketi üslenmişti.

Karadeniz Holding'in mülkiyetine geçen M/T SKS TYNE isimli tankere M/T KARADENİZ POWERSHIP EROL BEY ismi verilirken, ikizi olan M/T SKS TANA isimli tankere ise M/T KARADENIZ POWERSHIP ESRA SULTAN ismi verildi.

kps_erol_bey_buyuk.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.