Kapıköy Sınır Kapısı açıldı

Kapıköy Sınır Kapısı açıldı

Van'da terör saldırıları nedeniyle bir süredir kapalı bulunan İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda gümrük hizmetine yeniden başlandı.

Van'da yaşanan terör saldırıları nedeniyle bir süredir kapalı bulunan Kapıköy Sınır Kapısı, yeniden hizmete girdi. Vali İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile Kapıköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Vali Taşyapan, AA muhabirine, sınır kapısının İran ile Türkiye arasındaki en önemli kapılardan biri olduğunu anlattı.Kapının hem yolcu ve araç girişi yapılan hem de sınır ticareti yürütülen bir kapı olduğunu vurgulayan Taşyapan, şöyle konuştu: "Maalesef terör örgütü üyelerince gümrük memurlarına yönelik kaçırma olayının ardından bakanlığımız, burayı geçici olarak yolcu ve araç geçişine kapattı ancak demiryolu gümrüğümüz devamlı olarak çalıştı. Biz tekrar buradaki şartları iyileştirerek, gerekli tedbirleri de alarak bugün tekrar kapımızı faaliyete açtık. İnşallah hem fiziki şartları hem ticaret şartlarını daha iyi hale getireceğiz."Kapının kapalı oluşu nedeniyle ildeki ticari çevrelerin durumdan muzdarip olduklarını kaydeden Taşyapan, şunları söyledi: "Buranın kapatılması kentimize de önemli ölçüde zarar verdi. Onun için bizim de bir an önce açılması için gayretlerimiz oldu. Hükümetimizin, bakanlığımızın talimatlarıyla da kapımızda bugünden itibaren tekrar faaliyetler başladı. Yöre halkımıza, ülkemize, herkese hayırlı olsun. Hem İranlı dostlarımıza hem buradaki vatandaşlarımıza hem ticaret erbabımıza hem turistlik gezi yapmak isteyen herkese hizmet veren bir yerdir. Kapılar uluslararası çıkışlar yapılan bir yerdir. Tabii bu yeniden yapılan bir açılış değil. Biz kısa bir ara vermiştik. Tekrar faaliyete başladı. Bu rutin bir hareket, herkese hayırlı olsun."

"Kapının açılması bizleri fazlasıyla sevindirdi"

Kapıköy Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatif Başkanı Necati Pilatin de kapının kapalı oluşu nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi. Kooperatife kayıtlı 80 araçları bulunduğunu ifade eden Pilatin, "Kapının kapandığı günden itibaren hiçbir iş yapamadık. Yaklaşık 400 araç da İran tarafında bekliyor. Kapının açılması bizleri fazlasıyla sevindirdi. Şu an güvenlik anlamında hiçbir sıkıntımız kalmadı. İsteğimiz bu kapının daha da genişletilerek ticarete kazandırılmasıdır" dedi. Minibüsle taşımacılık yapan Faruk Pilatin ise sınır kapının açılmasından dolayı mutlu olduğunu kaydetti.Kapının bölge halkı için önemli geçim kaynağı olduğunu ifade eden Pilatin, "Buranın yeniden faaliyete girmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Fesih Bülbüler de uzun zamandır bu anı beklediklerini belirterek, yeniden çalışmaya başlayacakları için mutlu olduklarını anlattı.Kapıköy Sınır Kapısı'nın birçok insanın geçim kapısı olduğunu ifade eden Bülbüler, buradaki ticaretin genişletilmesi için çalışma yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Alkışlarla yeniden faaliyete başladı

Bu arada, sınır kapısına gelen vatandaşlar, geçiş işlemlerini başlattı. Kapının yeniden faaliyete geçişini alkışlayarak kutlayan vatandaşların, İran'ın da sınır kapısını açması üzerine geçişlerine izin verildi. Kapıköy Sınır Kapısı, 21 Ağustos'ta, gümrük memurlarının terör örgütü tarafından kaçırılmasının ardından geçici olarak hizmete kapatılmıştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.