Kalkavan’la Bursalıoğlu, Bureau Veritas yüzünden tartıştı

Kalkavan’la Bursalıoğlu, Bureau Veritas yüzünden tartıştı

Fransız Klas Kuruluşu Bureau Vertitas'ın yetkilerini iptaline neden olan şikayeti yapan armatör Süleyman Bursalıoğlu ile Metin Kalkavan arasında TARAFSIZLIK tartışması, Müşterek Meslek Komitesi toplantısında havanın gerginleşmesine neden oldu.

İMEAK DTO Müşterek Meslek Komitesi Meclis Toplantısında, Metin Kalkavan ile armatör Süleyman Bursalıoğlu arasındaki tartışma, toplantıya damgasını vurdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün 15 Ağustos 2014 tarihinde aldığı bir karar çerçevesinde, "Türk Bayraklı Gemilerde Bayrak Devleti Adına Hareket Edecek Kuruluşların Seçimi ve Yetkilendirmesine Dair Yönetmelik" kapsamında, Fransız Klas Kuruluşu Bureau Vertitas'ın yetkilerini 08.08.2015 tarihinden geçerli olmak üzere iptal etmesiyle ilgili söz alan armatör Süleyman Bursalıoğlu ile Metin Kalkavan arasındaki tartışma, İMEAK Deniz Ticaret Odası Müşterek Meslek Komitesi toplantısında, havanın gerginleşmesine neden oldu.

Toplantıda söz alan Süleyman Bursalıoğlu, Ulaştırma, Deniziclik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özkan Poyraz'a sorduğu, IACS üyesi BV'nin standartaltı bir gemiye belge vermesinin doğru olup olmadığı ile ilgili sorusuna tepki gösteren İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan, "Burası Mahkeme değil! Burası Müşterek Meslek Komite Toplantısı. O konuyu mahkemede halledin" sözü üzerine tepki gösteren Süleyman Bursalıoğlu, "Benim açtığım davalar değil, açmadığım davaları düşünün. Lütfen İMEAK DTO olarak tarafsız kalın" dedi.

Bu söz üzerine sinirlenen İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, "İlk önce dinle. Sorununuzu mahkemede halledin. Burası Mahkeme değil" diye sert çıkması üzerine, ayağa kalkan Süleyman Bursalıoğlu, "Açamadığım davaları yarından tezi yok açacağım" diyerek Müşterek Meslek Komitesi toplantısını terk etti.​

(Deniz Haber Ajansı)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.