'K' türü yetki belgesinin fiyatı düşürülmeli

'K' türü yetki belgesinin fiyatı düşürülmeli

TESK Genel Başkanı Palandöken, şu an toplam 507 bin 804 'K' belgesinin olduğunu söyleyerek fiyatların yüksek olduğunu belitti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamyoncu esnafının kullanmak zorunda olduğu 'K' türü yetki belgelerine ilişkin fiyatların düşürülmesi ve devir hakkı verilmesi gerektiğini bildirdi. 

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, kamyoncuların, aldıkları yükün yanında geçim sıkıntısı ağırlığının da altında ezildiğini ifade ederek, kamyoncuların kullanmak zorunda olduğu 'K' türü yetki belge ücretlerinin makul tutulması gerektiğinin altını çizdi. Belgeye devir hakkı da verilmesi gerektiğini savunan Palandöken, bireysel taşımacılık bitirilirse, rekabetin azalacağını, fiyat istikrarının bozulacağını kaydetti.

Palandöken, şu an toplam 507 bin 804 'K' belgesinin kullanıldığını belirterek, "Bu işi ciddi yapanlar için 'K' belgeleri 5 yıl sonunda ücretsiz uzatılmalı. Bu tür yetki belgelerini de üyelerimize kendi odaları vermeli. Hizmet ayağa gitmeli. Ayrıca bir aracı olana da 19 bin liraya belge veriliyor, 100 tane aracı olana da 19 bin liraya belge veriliyor. Bu haksızlığın mutlaka önüne geçilmelidir" ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.