İzmitli ‘Ay-Ten’ Avrupa’da yılın otomobili seçildi

İzmitli ‘Ay-Ten’ Avrupa’da yılın otomobili seçildi

Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretimine başlanan yeni nesil i10 (İngilizce okunuşu Ay-Ten), ilk önemli ödülünü aldı, Autobest 2014’te “Yılın...

Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretimine başlanan yeni nesil i10 (İngilizce okunuşu Ay-Ten), ilk önemli ödülünü aldı, Autobest 2014’te “Yılın Otomobili” seçildi

Gelişmekte olan Avrupa pazarlarına yönelik en önemli ödül olan, jürisinde 15 ülkeden profesyonel ve deneyimli gazetecinin bulunduğu Autobest’in bu yılki oylamasında Hyundai i10, 854 puanla en yakın rakibini geçerek birinciliğe ulaştı. Sadece üç ay önce satışa sunulan yeni i10, konfor, sürüş ve fonksiyonel özellikleri sayesinde ciddi rakiplerini geride bıraktı.

‘Herkes gurur duyabilir’

Jüri Başkanı İlia Seliktar, Hyundai tasarımcı, mühendis ve Hyundai Assan fabrikası çalışanlarının bu başarıdan gurur duymaları gerektiğini söylerken, “Gönül rahatlığıyla ‘2014’te Avrupa’da satın alınabilecek en iyi otomobil’ olduğunu söyleyebilirler” ifadesini kullandı.

Autobest Yönetim Kurulu Başkanı Dan Vardie de, “Yeni i10, testlerde, gerek sürüş karakteristiği, gerek yol tutuşu ve sınıfına göre sunduğu üst düzey konforla tüm jüri üyelerinin beğenisi toplayıp rakiplerine göre üstünlük elde etti” dedi.

Bu yıl 13. kez düzenlenen Autobest “Yılın En İyi Otomobili” oylamasında, tasarım başta olmak üzere fiyat/kalite endeksi, teknik özellikler ve satış sonrası gibi 13 farklı kategoriye göre puanlar veriliyor. Hyundai, 2012 yılında da Elantra modeliyle Autobest’i almıştı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.