İzmir, bu yıl şaha kalkacak

İzmir, bu yıl şaha kalkacak

İzmir İstanbul Otoyolu, Alaçatı Havaalanı, Körfez Tüp Geçit Projesi, Sabuncubeli Tüneli ve İZBAN’ın Selçuk’a uzatılması projeleri kentin görünümünü değiştirecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2017 yılında İzmir'de gerçekleştireceği projeler için geri sayım başladı. İzmir İstanbul Otoyolu'ndan Alaçatı Havaalanı'na, Körfez Tüp Geçit Projesi'nden Sabuncubeli Tüneli ve İZBAN'ın Selçuk'a uzatılmasına kadar bir çok proje için 2017 yılında önemli adımlar atılacak.

Büyük kısmı bitirilecek 

İzmir İstanbul Otoyolu'nun Bursa'ya kadar olan kısmı 2017 yılının başında açılacak. Böylelikle projeninin büyük bir kısmı tamamlanmış olacak. İzmir ile Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tuneli'nde ise ışık İzmir'in Kurtuluş günü olan 9 Eylül'de görülecek.
Alaçatı Havalimanı'nda alan proje çalışmaları tamamlandı. 2017 yılının Nisan ayında yap işlet devret modeliyle ihalesi gerçekleştirilecek. İzmir'in merakla beklediği Körfez Tüp Geçit Projesi'nin ise bu ay sonu ÇED süreci tamamlanacak.
Proje için 2017 yılının başında yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
Şehir içi ulaşımın can damarı olan İZBAN da 2017 yılında İzmir'in turistik bölgesi Selçuk'a uzatılacak. Nemrut Körfez Demiryolu bağlantısı, bu ay sonu faaliyete geçirilecek ve Anadolu'nun Aliağa'ya bağlantısı sağlanacak.

İzmir-Bursa tamam

İzmir ile İstanbul arasını 3 buçuk saate düşürecek İzmir İstanbul Otoyolu'nun Bornova Belkahve Tünelleri de dahil olmak üzere 25 kilometrelik kısmı bu ay sonunda tamamlanacak. 2017 yılında da otoyolun büyük kısmını içeren Bursa'ya kadar olan bölümü hizmete açılmış olacak.

Nemrut Körfezi demiryolu bağlantısı ay sonu tamam

Nemrut Körfezi'nde bulunan limanlara doğrudan gelecek olan demiryolu bağlantı projesinin Ocak ayının son haftası hizmete açılması bekleniyor. Proje kapsamında Anadolu, Aliağa'ya bağlanmış olacak. Nemrut Körfezi'nde bulunan limanlara doğrudan gelecek olan yük treniyle, limanlara gelecek olan mallar doğrudan gemilere aktarabilecek.

Sabuncubeli'nde ışık 9 Eylül'de

İzmir ile Manisa'yı birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli'nde ise ışık 9 Eylül'de görülecek. Ulaştırma Bakanı Arslan, geçtiğimiz aylarda İzmir'e gerçekleştirdiği ziyarette, "Önümüzdeki yıl 8 Eylül'ü 9 Eylül'e bağlayan gece yarısı güneş ışığı gördü değil ay ışığı gördü olarak hem İzmir hem Manisa'nın kurtuluşunu beraber kutlayacağız" demişti.

İZBAN Selçuk'a uzatılacak

İzmir'de şehir içi banliyo hattı olan İZBAN'ın Torbalı İstasyonu geçtiğimiz aylarda Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle açılmıştı.
2017 yılında ise İZBAN, İzmir'in turistik bölgesi Selçuk'a kadar uzatılacak.

Alaçatı'da ihale Nisan'da

Türkiye'nin özellikle cemiyet hayatının beklediği ve kişiye özel jetlerin iniş yapabileceği Alaçatı Havalimanı'nda kamulaştırmalar tamamlandı. Projeyle ilgili ÇED ihtiyacı olmazken ihtiyaç listesi çalışmaları sona erdi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Yüksek Planlama Kurulu kararı alarak Nisan ayında yap işlet devret modeliyle ihaleyi gerçekleştireceği öğrenildi.

Körfez Geçişi 2017'de

İzmir'in merakla beklediği ve kentin iki yakasını birbirine bağlayacak olan Körfez Geçiş Projesi'nde bu ay sonu ÇED süreci tamamlanmış olacak. Proje'nin yapımına ilişkin ihale ise 2017 yılının başında gerçekleşecek.

Emirhan ERGEN – YENİ ASIR

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.