İstanbul'un korkusu geri döndü

İstanbul'un korkusu geri döndü

Önlemlere rağmen köprüler başta olmak üzere yaşanan yoğunluk trafiği kilitledi.

Okulların açılmasıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için bir dizi tedbir alındı.

Alınan tedbirler arasında Ağır tonajlı araçların okulların açılış haftasında 06.00-10.00 arası trafiğe çıkması yasaklandı. 

İlk gün toplu taşıma ücretsiz

İstanbul'da okulların açılmasıyla ilk gün toplu ulaşım araçları 06:00 -14:00 arasında ücretsiz hizmet verecek. Şantiyelerde ve yollarda yine bu hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00-05.00 arası gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak.

Servislere İSPARK ücretsiz

Trafiğe çıkacak 5 bin 361 okul servisi bugün İSPARK’tan ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak. Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak

Bin 570 polis görev yapacak

Trafik akışını sağlamak için 1.570 polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi’nde yaklaşık 1.000 personelle (Emniyet, Trafik, Asayiş) görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1.000 Zabıta Memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.

DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.