İstanbullulara müjde!

İstanbullulara müjde!

Bakım onarım çalışmaları tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapalı şertileri bugün trafiğe açılacak. 18 Haziran'da başlayan ve İstanbul...

Bakım onarım çalışmaları tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapalı şertileri bugün trafiğe açılacak.

18 Haziran'da başlayan ve İstanbul trafiğini zaman zaman durma noktasına getiren Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarında sona gelindi.

24 saat 3 vardiya şeklinde sürdürülen çalışmalarda, 8 şeritli köprünün her etapta 2 şeridi trafiğe kapatılarak çalışmalar sürdürüldü. Tamamlanan bakım çalışmalarının ardından İstanbullular'ın trafik çilesi sona erecek.

Köprüdeki son çalışmaları yerinde denetleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Soluk, "Çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Avrupa yakasına doğru olan asfaltlama çalışmaları bitti. Buradaki sıcaklık yaklaşık 240 derece civarında bu kendiliğinden ortam sıcaklığına ininceye kadar bekleyeceğiz. Ortam sıcaklığıyla eş değer haline geldiğinde bu köprü üzerindeki bariyerlerimizi, borularımızı, elektrik kablolarımızı toplayacağız. Üzerimizde bulunduğumuz kesimin süpürmesi yapılıp, işaretlenmesi yapıldıktan sonra inşallah akşamüzeri trafiğe açacağız" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.