İstanbul’da Atatürk Köprüsü yerine tüp tünel

İstanbul’da Atatürk Köprüsü yerine tüp tünel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Unkapanı ile Azapkapı’yı birleştiren Atatürk Köprüsü’nü kaldırıp yerine Unkapanı ile Kasımpaşa’yı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Unkapanı ile Azapkapı’yı birleştiren Atatürk Köprüsü’nü kaldırıp yerine Unkapanı ile Kasımpaşa’yı birleştirecek tüp geçit yapacaklarını söyledi.

Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde seçim otobüsünden hitap eden Topbaş, açıkladığında yer yerinden oynayacağını ve kimsenin hayal bile edemeyeceğini ileri sürdüğü projesi anlattı. Projenin simülasyonlarını barkovizyonda gösteren Topbaş,  “Unkapanı Köprüsü’nü kaldırıp yerine denizin altından geçen tünel yapacağız. Haliç’in iki yakası tüp tünelle birleşecek” dedi. Bir ara dili sürçen Topbaş, “Galata Köprüsü kalkıyor. Tarihi özelliği yok. İnsanlar arabalı vapurla mı geçecek? Köprü kalkıyor, köprünün yerine denizin altından geçen bir tünel, tüp yapıyoruz” dedi. Sonra sözlerini düzeltti; “Biz dersimize çalıştık. Unkapanı Köprüsü oradan kalkıyor ve Saliha Sultan tarzı bir tünelle inşallah İstanbullulara hizmet verecek” diye konuştu. Yapılması planlanan tünelle Unkapanı’nda yeraltına alınan trafik Kasımpaşa’dan çıkacak.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.